Her er de syv personer, der skal godkende Danske Banks nye topchef

Danske Bank har ifølge Finans fundet sin nye topchef i Jacob Aarup-Andersen, men han skal dog først godkendes af bestyrelsen i Finanstilsynet. Mød de syv medlemmer af bestyrelsen, der skal godkende den mulige topchef, her.

Jacob Aarup-Andersen er måske på vej til at blive Danske Banks næste topchef. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det ser ud til, at Danske Bank har fundet deres afløser på topposten.

Adm. direktør Thomas Borgen meldte sin afgang i forbindelse med offentliggørelsen af bankens interne undersøgelse af hvidvask i bankens estiske fillial, som Berlingske har afdækket gennem halvandet år.

Oprindeligt skulle Thomas Borgen blive siddende i chefstolen til en afløser var fundet, men i mandags kom det frem, at koncerndirektør Jesper Nielsen ville overtage posten midlertidigt.

Rygterne har svirret længe, og mange har peget i retning af bankens chef for Wealth Management, Jacob Aarup-Andersen, som den permanente afløser for Thomas Borgen. Ifølge Finans er Jacob Aarup-Andersen netop også kørt i stilling af bestyrelsesformand Ole Andersen, men erhvervsmediet erfarer, at han skal godkendes af bestyrelsen i Finanstilsynet.

Sammen skal de blive enige om, hvorvidt den mulige topchef er det, man kalder »fit and proper« i banksprog.

Finanstilsynets bestyrelse skal mødes fysisk for at godkende kandidaten, og ifølge Finans' oplysninger, er der planlagt et bestyrelsesmøde i næste uge.

Bestyrelsen er udpeget af erhvervs- og vækstministeren og består af syv medlemmer.

David Lando

Professor, ph.d., CBS (formand)

David Lando Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto/Ritzau Scanpix.

David Lando er økononom og professor ved CBS samt centerleder for Institut for Finansiering og FRIC Center of Excellence. Han er en fremtrædende international ekspert på modellering af kreditrisici. Lando har vundet flere priser for sit arbejde, og har flere gange været i USA for at læse eller arbejde.

Eigil Lego Andersen

Advokat, dr.jur. og partner i Nielsen Nørager

Eigil Lego Andersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Christoffer Regild/Ritzau Scanpix.

Uddannet jurist fra Københavns Universitet i 1975. Blev advokat i 1978, og har siden 2002 været i advokatfirmaet Nielsen Nørager. Har forfattet en lang række juridiske bøger og endnu flere fagartikler. Han er også formand for Højesteretskranken. Han har stor erfaring bl.a. med Højesteret, voldgiftretter og Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Ofte voldgiftsdommer.

Preben Lund Hansen

Fhv. direktør, Sydbank

Preben Lund Hansen Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix.

Preben Lund Hansen har brugt 45 år af sit liv i Suydbank, herunder 20 af dem i direktionen. I 2013 gik han på pension. Bor i dag i et stort hus i Haderslev fra 1898.

Karsten Biltoft

Vicedirektør, Danmarks Nationalbank

Karsten Biltoft Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto/Jon Norddahl/Ritzau Scanpix.

Uddannet cand.polit fra Københavns Universitet i 1988. Chef for Finansiel Stabilitet.

 

Svein Andresen

Fhv. generalsekretær i Financial Stability Board

Svein Andresen Fold sammen
Læs mere
Foto: PIERRE VERDY/AFP/Ritzau Scanpix.

Den norske økonom er født i Hongkong i 1954. Han var generalsekretær i Financial Stability Board fra 2009 til 2018.

Steen Lohmann Poulsen

Observatør for Erhvervsministeriet, finansdirektør

Steen Lohmann Poulsen arbejder med den finansielle sektor og vækstkapital. Han er uddannet cand.polit fra Københavns Universitet og har tidligere været afdelingschef i Økonomi- og Indenrigsministeriet samt Finansministeriet.

Marianne Rørslev Bock

Økonomidirektør, Brødrene Hartmann A/S/finansdirektør, Scandinavian Tobacco Group A/S

Marinne Rørslev Bock har siden 2012 været økonomidirektør hos Brødrene Hartmann, men takkede i sommers ja til et job som finansdirektør hos Scandinavian Tobacco Group. Efter godt seks år på posten, skal skiftet være gennemført inden 1. januar 2019. Hun er uddannet cand.merc.aud fra Handelshøjskolen i København og har tidligere haft en række ledende finansielle stillinger i Danisco. Sidder også i bestyrelsen hos TDC Group samt Kemp & Lauritzen.