Thomas Borgen færdig i Danske Bank efter hvidvask-sag

Skandalen om hvidvask for milliarder gennem landets største bank, Danske Bank, får nu konsekvenser. Topchef Thomas Borgen fratræder.

Danske Banks topchef Thomas F. Borgen Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Banks topchef siden 2013, Thomas Borgen, fratræder nu sin stilling i banken i kølvandet på sagen om hvidvask for milliarder i storbankens estiske filial.

Meddelelsen kommer, kort før Danske Bank i dag fremlægger sin egen undersøgelse af skandalen:

»Det er åbenlyst, at Danske Bank ikke har levet op til sit ansvar i sagen om mulig hvidvask i Estland. Det beklager jeg dybt,« siger Thomas Borgen i en pressemeddelelse.

Bestyrelsesformand Ole Andersen, siger:

»Det er med beklagelse, at vi skal sige farvel til Thomas Borgen. Vi har naturligvis løbende drøftet situationen, og jeg deler hans vurdering og respekterer hans beslutning, som jeg er enig i, er den rigtige.«

Det fremgår videre af pressemeddelelsen, at Thomas Borgen ikke fratræder med det samme, men at han fortsætter i stillingen som administrerende direktør, indtil en ny direktør er udnævnt.

Borgen fremhæver dog i et citat, at advokatundersøgelsen fastslår, at han har levet op til sine juridiske forpligtelser.

»Selvom den eksterne advokatundersøgelse konkluderer, at jeg har levet op til mine juridiske forpligtelser, mener jeg, det rigtige for alle parter er, at jeg fratræder. Som administrerende direktør har jeg det ledelsesmæssige ansvar for det, der foregår i banken, og det tager jeg naturligvis på mig. Det har gennem et stykke tid været klart for mig, at det vil være det rigtige, men når jeg ikke har truffet beslutningen tidligere, er det fordi jeg har følt et ansvar for at lede banken igennem denne krævende periode frem mod fremlæggelsen af undersøgelserne,« siger Thomas Borgen videre i pressemeddelelsen.

Thomas Borgens fratrædelse sker i kølvandet på, at Berlingske gennem det seneste halvandet år har afdækket hvordan Danske Bank - og Thomas Borgen - i årevis har kendt til de mistænkelige transaktioner gennem bankens estiske filial.

Mandag kunne Berlingske afsløre, at Thomas Borgen tidligt i forløbet var langt bedre orienteret om hvidvasksagen, end han har givet udtryk for.

Thomas F. Borgen fortsætter i stillingen som administrerende direktør, indtil en ny direktør er udnævnt.