Guldfugle investerer milliarder i grønt kraftværk

Copenhagen Infrastrukture Partners, som de berømte "guldfugle" fra DONG står bag, investerer 1,6 mia. kr. i britisk kraftværk.

Jakob Barüel Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle af Danmarks ypperste eksperter i køb og salg af virksomheder, men ikke mindst investeringer i milliard-klassen, Copenhagen Infrastructure Partners, investerer nu den nette sum af 1,6 milliarder kr.

Med Jakob Baruël Poulsen i spidsen investerer selskabet, forkortet CIP, på vegne af fonden og kommanditselskabet Copenhagen Infrastructure II de mange penge i det britiske biomassefyrede kraftværk ”Brite”.

Jakob Baruël Poulsen kom i mediernes søgelys, da Anders Eldrup blev fyret som koncernchef i DONG Energy i marts 2012.

Det skete, fordi Eldrup uden om bestyrelsens vidende havde tilgodeset fire særlige medarbejdere i vinddivisionen med  Baruël Poulsen i front - guldfuglene - med særdeles favorable løn-og aftrædelsesvilkår.

”Brite-projektet er en attraktiv investeringsmulighed i et land med et veletableret regulatorisk regime. Det passer godt ind i CIPs strategi om at udvikle projekter for vores investorer, der gennem langsigtede kontrakter med stærke industrielle leverandører sikrer et stabilt afkast”.

Det siger Senior Partner, Christian T. Skakkebæk, der også var en af DONGs guldfugle.

Copenhagen Infrastructure Partners er et managementselskab, der er etableret i 2012. Det er ejet og ledet af fem partnere.

Ud over Jakob Baruël Poulsen og Christian Skakkebæk er det navne som Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed, og Christina Grumstrup Sørensen.

Som eneste af de fem i managementselskabet, var Christina Grumstrup Sørensen ikke med i gruppen, der gik under navnet guldfuglene.

Copenhagen Infrastructure Partners er etableret i 2012 blev etableret i forbindelse med rejsning af penge til fonden Copenhagen Infrastructure I, som siden er blevet til fonden CI Artemis og den nyetablerede fond Copenhagen Infrastructure II.

De to første fonde har PensionDanmark som eneste investor, mens Copenhagen Infrastructure II har 10 skandinaviske institutionelle investorer. Det er PensionDanmark, Lægernes Pensionskasse, PBU, JØP, DIP, Nordea, Nykredit, PFA, AP Pension og SEB.

 

 

 

 

 

Anders Eldrup blev fyret i marts 2012, fordi han uden om bestyrelsens vidende havde tilgodeset fire særlige medarbejdere i vinddivisionen - »guldfireren« - med særdeles favorable løn-og aftrædelsesvilkår.