Jakob Poulsen kæmper fortsat mod DONG

Jakob Baruël Poulsen er stadig involveret i en retssag mod sin tidligere arbejdsgiver DONG, hvor han indtil marts 2012 var underdirektør. Sandsynligvis drejer sagen sig om uenighed om størrelsen af fratrædelsesgodtgørelsen, men alle parter holder tæt med oplysninger om sagen.

Jakob Baruël Poulsen kan skæve til tidligere direktør hos Dong, Anders Eldrup, hvis han vil have et par tips til at vinde over DONG i voldgiftsretten. De har tidligere tilkendt den forhenværende direktør ni mio. kroner i godtgørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg kan bekræfte, at vi har et uafsluttet sagsforløb,« siger Karsten Anker Petersen, kommunikationschef i DONG.

Han ønsker ikke at uddybe sagen. Heller ikke Jakob Poulsen eller advokat Steen Lassen, der fører sagen for den tidligere DONG-direktør, ønsker at udtale sig om retssagen.

Det har tidligere været fremme, at Jakob Baruël Poulsen kræver at få udbetalt omkring 20 mio. kroner, som han mener at have krav på i form af såkaldt fratrædelsesgodtgørelse. I oktober 2012 bekræftede DONG, at Jakob Poulsen havde stævnet virksomheden.Retstvisten mellem DONG og Jakob Poulsen fortsætter, efter at energikoncernen tidligere har lidt et sviende nederlag til den forhenværende adm. direktør Anders Eldrup. I september 2013 afgjorde voldgiftsretten, at Eldrup skulle have udbetalt sin fratrædelsesgodtgørelse på knap ni mio. kroner.

Anders Eldrup blev afskediget i marts 2012 under et dramatisk forløb, der eskalerede, da bestyrelsesformand Fritz Schur under et stort opsat pressemøde i København redegjorde for afskedigelsen. DONG-formanden, der efterfølgende blev kritiseret for sin håndtering fra flere sider, forklarede dengang, at Anders Eldrup var stoppet, fordi han havde givet usædvanligt høje lønninger til fire udvalgte medarbejdere. Det drejede sig om Jakob Baruël Poulsen, Rune Bro Róin, Torsten Lodberg Smed og Christian Skakkebæk. De er i dag alle en del af ledelsen af Copenhagen Infrastructure Partners.

Siden er også Christina Grumstrup Sørensen hentet fra DONG og er blevet partner i investeringsselskabet.