Grundfos slår rekord i salg af pumper

Efter tre og et halvt år som topchef for Grundfos leverer Mads Nipper et regnskab med bedste omsætning nogensinde i pumpekoncernens historie.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største producent af energirigtige pumper, danske Grundfos, har for alvor fået vind i sejlene og gang i væksten. Regnskabet for 2017 viser en rekordsalg på 25,6 mia. kroner og dermed en vækst på en mia. kroner i forhold til 2016.

Grundfos' salg voksede dermed med 5,3 procent i forhold til året før, fremgår det af en kort regnskabsmeddelelse, der tirsdag blev lagt ud på selskabets hjemmeside.

Overskuddet før skat og renter, EBIT, nåede op på på 2,3 mia. kroner eller 9,2 procent af omsætningen. Indtjeningen steg således med 100 mio. kroner.

På bundlinien steg Grundfos overskud efter skat til omkring 1,8 mia. kroner mod omkring 1,7 mia. kroner året før.

»Vi er meget tilfredse med resultatet. Det er den højeste omsætning i virksomhedens historie, vores salgsvækst har langt overskredet markedsudviklingen, og vi er godt på vej mod vores 2020-ambition om en EBIT på 10 procent eller mere«, siger koncernchef Mads Nipper.

Mads Nipper blev for tre og et halvt år siden - i august 2014 - hentet til Grundfos i Bjerringbro fra Lego i Billund. Hans opgave var at få styr på forretningen.

Mads Nipper  fremlagte i marts 2016 en femårig strategiplan for Grundfos. Med den ville han få Bjerringbro-virksomheden ud af det dødvande, som kostede forgængeren, Carsten Bjerg jobbet.

I 2016 fik Mads Nipper, bl.a. efter at have fyret hundredvis af medarbejdere og skære underskudsgivende projekter væk, styr på pumpekoncernens skrantende indtjening.

Grundfos oplevede sidste år vækst over hele verden, frem. Mest fremgang var der på det kinesiske marked, hvor salget voksede med 20 procent.

Grundfos har åbnet en række salgskontorer over hele landet. Koncernen har med succes leveret løsninger til Kinas omstilling fra kul til gas og dermed reduktion af energiforbruget.

I europæiske lande som Storbritannien, Spanien, Frankrig og flere østeuropæiske lande leverede Grundfos atter solid vækst, mens det russiske marked rettede sig efter flere års markant tilbagegang.