Google Home: Stemmestyret enhed som allerede kender dig

Søgegiganten Google annoncerede på sin årlige konference onsdag, "Google Home" en kontroversiel, stemmestyret enhed, som bruger indsamlet information om brugeren til at hjælpe med at organisere brugerens hverdag.

Den tidlige annoncering af Google Home sker som direkte svar på rivalen Amazons "Echo", en lignende enhed som allerede er blevet solgt i millionvis. Fold sammen
Læs mere
Foto: GLENN CHAPMAN

Det skriver New York Times.

Google, som ved mere om folk end noget andet firma eller regering nogensinde i historien, vil anvende denne viden til at optimere den stemmestyrede personlige assistent. Google Home er en højtaler på størrelse med grapefrugt, som kan have en to-vejs samtale med brugeren, skriver New York Times.

- Den vil lade alle i familien, børn eller voksne, have en samtale med Google, siger Mario Queiroz, leder af Home-projektet til New York Times.

Annonceringen sker dog ikke helt uden kontrovers, da introduktionen af de stemmestyrede intelligente højtalere også skaber debat om enhedens meningsdannelse. Hvem der styrer enhedens subjektive svar, og hvor troværdige de er, er blandt flere problematikker, der fortsat skal løses, ifølge flere analytikere i New York Times.

Den tidlige annoncering af det endnu ikke færdige produkt sker som direkte svar på rivalen Amazons "Echo", en lignende enhed som allerede er blevet solgt i millionvis.