Genmab udvider samarbejdet med Janssen

Samarbejdet med Janssen Biotech udvides til om at skabe og udvikle såkaldt bispecifikke antistoffer.

Biotekvirksomheden Genmab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen

Genmab har udvidet samarbejdet med Janssen Biotech om at skabe og udvikle såkaldt bispecifikke antistoffer ved brug af DuoBody-teknologiplatformen.

Det oplyser Genmab.

- I den oprindelige aftale var Janssen berettiget til at arbejde på op til ti DuoBody-programmer. De ændrede vilkår berettiger Janssen til at arbejde på op til yderligere ti programmer, oplyser Genmab.

Genmab modtager et engangsbeløb på 2 mio. dollar og for hvert af de ti yderligere programmer, som Janssen igangsætter, udvikler og kommercialiserer, vil Genmab potentielt være berettiget til milestone- og licensbetalinger fra op til ca. 174 mio. dollar til 219 mio. dollar afhængig af tidspunktet, hvorpå det enkelte program igangsættes.

I det mest favorable scenarie, hvor alle de ti yderligere programmer igangsættes, udvikles og kommercialiseres med succes, vil

Genmab modtage gennemsnitlige milestone- og licensbetalinger på ca. 191 mio. dollar for hvert af de ti programmer. Dertil kommer royalties af salg af hvert kommercialiseret produkt.

- Vores DuoBody-samarbejde med Janssen har været yderst produktivt, siden vi indgik den første aftale i juli 2012. Vi glæder os over muligheden for at arbejde sammen med Janssen på yderligere programmer, udtaler Jan van de Winkel, ph.d., Chief Executive Officer hos Genmab.

Aftalen har ingen væsentlig indvirkning på Genmabs resultatforventninger til 2013.