Genmabs Arzerra-data blegner mod rival

Genmabs aktiekurs faldt sammen torsdag eftermiddag i kølvandet af nye data fra fase 3 studier med selskabets kræftmiddel Arzerra som førstebehandling af kronisk lymfatisk leukæmi.

Schweiziske Roche er i førersædet med sit kræftmiddel Gazyva i forhold til Genmabs Arzerra-middel. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN

Der kan være tale om en reaktion på, at data synes at blegne sammenlignet med Roches nyligt godkendte kræftmiddel Gazyva. Bloomberg-analytiker Asthika Goonewardene peger således på, at effekten af Arzerra ikke synes at være på højde med effekten af Gazyva.

Gazyva slår både Arzerra målt på den progressionsfri overlevelse med 26,7 måneder mod Arzerras 22,4 måneder, samt målt på den komplette responsrate, hvor alle tegn på kræft forsvinder. Den komplette responsrate for Gazyva var 21 pct., mens den var 12 pct. for Arzerra.

Genmab-aktien lukkede torsdag 5,6 pct. lavere i 225,7 kr., efter at være handlet så højt som 254,9 kr. og så lavt som 210 kr. Fredag falder Genmab yderligere 4,3 pct. til 216,1 kr.

»Vi er enige i, at Gazyva data er meget stærke, men i sammenligningen mellem Arzerra og Gazyva skal man dog generelt passe på med at drage for firkantede konklusioner. Det skyldes, at der ikke er tale om et direkte sammenligningsstudie. Dertil kommer, at opgørelsesmetoderne heller ikke er ens,« fremhæver medicinalanalytiker i Nordea Michael Novod over for Ritzau Finans.

Han peger på, at opgørelsen af den komplette responsrate for Gazyva er baseret på vurderingen fra de læger, der er med i studiet - såkaldte investigator reviews, mens Arzerras data er baseret på vurderingen fra en uafhængig datakomité. Og Genmab har indikeret, at der er andre og bedre tal i vente, baseret på vurderingen fra de læger, der er med i studiet. De data offentliggøres på årsmødet i American Society of Hematology den 7. til den 11. december.

»Så vidt vi er informeret, så er Arzerra »investigator based« CR højere end de 27 pct. som er fremført i Gazyva's label (indlægsseddel, red.) - vi ved bare ikke hvor højt. Det får vi at se på ASH, så det bliver spændende. Desuden så ser data på minimal restsygdom (minimal residual disease) stærke ud for Arzerra med 37 pct. som er MRD negative (i knoglemarven) mod 17 pct. for Gazyva,« siger Michael Novod.

Han ser desuden andre fordele ved Arzerra målt på andre markører samt bivirkningsprofilen. Generelt venter han dog, at Roche med Gazyva og sit storsælgende lymfekræftmiddel Rituxan holder fast i langt hovedparten af markedet for antistoffer til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi.

»Markedsdynamikkerne ændrer sig ikke med det her, men det er der heller ikke nogen, der har regnet med, for så var Genmab ikke værdisat til 12 mia. kr., men adskillige gange højere,« siger Michael Novod. Nordeas anbefaling af Genmab er uændret »køb« og kursmålet er 300 kr.