Forsvarets Efterretningstjeneste undersøger Yousee-nedbrud

Forsvarets Efterretningstjenestes cyber-enhed hjælper YouSee med at undersøge årsagen til det omfattende nedbrud nytårsaften. Det skriver enheden på Twitter.

Forsvarets Efterretningstjenestes cyber-enhed hjælper YouSee med at undersøge årsagen til det omfattende nedbrud nytårsaften. (Foto: Torkil Adsersen) Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- CFCS (Center for Cybersikkerhed, red.) er tilsynsmyndighed for informationssikkerhed og beredskab i telesektoren - derfor er vi involveret i nytårsnedbruddet, lyder det.

Årsagen til nedbruddet har YouSee ikke ønsket at løfte sløret for.

- Der er et analysearbejde i gang i øjeblikket. Vi har lokaliseret fejlen, men vi arbejder på at forstå, hvordan det kunne ske.- Før vi har klarlagt det, har vi ikke lyst til at udtale os nærmere om baggrunden for nedbruddet, udtalte pressemedarbejder Povl Rasmussen tidligere mandag.

Til TV2 oplyser Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, at han på nuværende tidspunkt ikke kan udtale sig om en mulig årsag til nedbruddet.
YouSee er Danmarks største udbyder af kabel-tv og næststørste udbyder af bredbånd. I alt mistede 1,2 millioner kunder tv-signal, og de værst ramte kunder stod uden tv-signal i op mod 30 timer.
Signalet røg lørdag omkring klokken 16.30. Dermed gik mange blandt andet glip af at se dronning Margrethes nytårstale.