Stor TDC-fyring i Norge

Over 11 procent af de ansatte i det nye guldæg er tirsdag morgen blevet fyret.

Det TDC-ejede kabel-TV-selskab Get i Norge annoncerede tirsdag morgen en stor fyringsrunde. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDCs nye guldæg, Norges næststørste kabel-TV-selskab, har fyret 96 medarbejdere.

Det skete tirsdag morgen, skriver det norske nyhedsnetsted E24.no. Det 96 ansatte svarer til lidt over 11 procent af de i alt 840, der arbejder hos Get.

TDC købte overraskende Get i september 2014 for 12,5 milliarder kroner med det formål at styrke sin indkøbskraft over for TV-selskaberne, når danske YouSee - der er landets største TV-leverandør - og Get tilsammen kunne forhandle. Desuden skulle der sælges flere produkter, heriblandt mobiltelefoni, til Gets omkring en halv million norske TV-kunder og på den måde udvide forretningen væsentligt og dermed indtjeningen til TDC.

TDCs norske redningskrans

I indkaldelsen til dagens møde har Gets administrerende direktør, Gunnar Evensen, som også sidder i TDCs bestyrelse, skrevet, at »indholdsomkostningerne stiger kraftigt, samtidig med at stadig flere kunder kun ønsker bredbånd fra Get. Disse ændringer vil få økonomisk indvirkning på selskabet allerede fra næste år,« skriver E24.no.

Get har de seneste mange kvartaler været det, der reddede TDC-koncernens regnskab. TDC er nemlig stadig hårdt presset i Danmark, hvor både indtjening og overskud faldet. Men Get har i et år ikke fået en eneste ny TV-kunde og havde ved udgangen af september stadig 432.000, mens der er kommet 22.000 nye bredbåndskunder til, så der i alt er 359.000 af slagsen.

TDCs topchef, Pernille Erenbjerg, sagde i forbindelse med koncernregnskabet for tredje kvartal, at »vi leverer igen et meget stærkt resultat i Norge«. Hun har tidligere sagt til Berlingske, at købet af Get er »de bedste 13 milliarder, som jeg nogen sinde har brugt!«

Men selv om Get fra tredje kvartal 2015 til tredje kvartal 2016 har øget sin omsætning med to procent til 946 millioner norske kroner, er driftsresultatet gået tilbage fra 414 til 412 millioner norske kroner.

Sidste år blev der skåret ned i TDC Norge, som er TDCs erhvervsforretning. TDC Norge sælger ikke til privatkunder.