Et eldorado af elektronik: Bare tryk på knappen...

Tag med på endnu en rundtur blandt nyhederne på Europas største messe for forbrugerelektronik i Berlin.

Øjnene bedrager ikke: Det er en ægte klaptelefon, en klassiker fra Nokias arkiv, som nu har fået en overhaling og er klar igen i let nydesignet form. Nokia 2720 Flip er seneste ikoniske fund, som nu får nyt liv hos finske HMD Global, der for et par år siden overtog produktionen af Nokia-telefoner. Nu kan den sågar bruge Google Assistent. 2720 Flip kan fra oktober købes i Danmark for 799 kroner. Foto: Felipe Trueba, EPA/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FELIPE TRUEBA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Europas største messe for forbrugerelektronik, IFA, i Berlin summer og blinker i disse dage af liv fra tusindvis af dimser og dingenoter i alle størrelser, som der kan sættes strøm til. Her er endnu et udvalg af alt det meget, som venter på at blive købt.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Så hold dog op med at snorke!

Hollandske Philips er kendt for sine fjernsyn med Ambilight-lys rundt langs skærmen, for sine Hue-pærer og for produkter, som skal hjælpe os til at blive og leve sundere. Nyeste skud på sidstnævnte stamme er et anti-snorkemavebælte, »Smart Sleep Snoring Relief Band«. Det måler, når man lægger sig på ryggen, hvilket oftest udløser snorken, og så reagerer det ved at vibrere. Det får den, der sover (og snorker), til at lægge sig på siden igen. Ifølge Philips snorkede 86 procent af dem, der har prøvet mavebæltet mindre. Det sendes først ud i USA men kommer i 2020 til Europa.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Fladskærmen er en bogreol

Der bliver tænkt kreativt rundt omkring for at designe elektronikprodukterne, så de rykker over i livsstilsgenren. Det er slut med grimme dimser. Alt skal være pænt og stilrent. Den sydkoreanske elektronikgigant LG står bag denne fladskærm, der fungerer som en billedramme med flotte, stillestående motiver, når der ikke skal ses TV, men som samtidig er bygget ind i et møbel, så den dækker over bogreolen, når den skydes for. Også luftrensere og andet udstyr bliver nydesignet, så det hele kan få lov til at stå fremme og blive beundret.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Router klar til det nye 5G-supermobilnet

Den kinesiske mobilgigant Huawei er i vælten for tiden i en kamp, hvor USA lige om lidt lukker helt for, at amerikanske virksomheder må sælge deres soft- og hardware til Huawei. Det vil give store problemer for Huaweis mobilsalg, der bygger på Googles Android-software. Huawei fortsætter dog ufortrødent med at videreudvikle og er nu klar med denne 5G-router, altså en router, der kan lave et trådløst net derhjemme, og som i den anden ende vil have forbindelse til nærmeste mobilmast, så snart 5G-teknologien med lynhurtige dataforbindelser er blevet udbredt – i Danmark i løbet af 2020. Routeren kan automatisk skifte til det lidt langsommere 4G-net, hvis det kniber med forbindelsen.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Georg Jensen designer for Philips

Den danske designvirksomhed Georg Jensen er kommet ind i varmen hos hollandske Philips. To nye fladskærmsfjernsyn har fået et strøg af Georg Jensen i sit design, ligesom de britiske lydeksperter Bowers & Wilkins har fået lov til at stå for den lydbar, som følger med TVet. Philips er blevet så glad for det danske design, at Georg Jensen nu står bag en hel kollektion af lydprodukter: højttalere og ørepropper. Endnu er de kun prototyper, men de ventes at dukke op i forretninger senere, for god lyd er det helt store inden for elektronikbranchen lige nu.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Så er der ellers skærm!

Lad os stå ved det: Der er altid for lidt plads på computerskærmen. Masser af åbne vinduer gør, at man til sidst mister overblikket. Det kan måske ændre sig med den sydkoreanske elektronikgigant LGs nye skærm, en ultrabred 49-tommerskærm i formatet 32:9. Her er der endelig plads til at placere vinduerne ved siden af hinanden, så man kan se det hele på én gang. Det vil dog muligvis kræve, at man forhandler sig til et større skrivebord med sin chef.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Krøllet eller ej

Det handler om at gøre livet lettere og behageligere at leve, når der opfindes nye dimser og dingenoter. LG står bag dette særlige skab, hvor man hænger f.eks. sine jakker eller skjorter ind. Heri kan de så blive damprenset, og efterfølgende ryster bøjlestængerne så alt tøjet, så det ikke er krøllet. Derved slipper man for at skulle stryge det. Der er et indbygget recirkulationssystem, så luft og damp »genbruges«. Investeringen står i lidt over 10.000 kroner.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Walkmanen giver aldrig op

Sonys ikoniske Walkman – verdens første bærbare musikafspiller – rundede i sommer 40 år. Men den er slet ikke sendt på teknisk museum. Tværtimod har lydentusiaster og andre med smag for god lyd holdt den i live, og der kommer årligt nye og opdaterede udgaver af Walkmanen til. Her er det den særlige jubilæumsudgave, hvis forside – naturligvis – er et kassettebånd, som digitalt bevæger sig, når man hører musik. Det handler om lyd i højkvalitet, og selv om der ikke sælges kolossale mængder af walkmanen, har den alligevel et trofast og stadig større publikum.

Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

»Venner, her har I mig tilbage!«

Den sydkoreanske elektronikgigant Samsung opgav for fem år siden at sælge bærbare PCer i Europa. Konkurrencen var blevet for hård. Nu rykker Samsung tilbage igen. Det sker med to nye og særdeles lette PCer, Galaxy Book, som kommer til salg i Danmark i begyndelsen af 2020. Skærmstørrelsen er 13,3 tommer, prisen omkring 8.600 kroner for den billigste. Når PCerne ikke allerede ligger i forretningerne, skyldes det ifølge Samsungs danske landechef, Claus Holm, at »vi er ekstraordinært presset på fabrikkerne på grund af et stort pres på en konkollega« – læs: Huawei, som slås med den amerikanske regering for fortsat at kunne købe soft- og hardware fra amerikanske producenter.

Berlingske dækker Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin. Berlingske er inviteret af Danske Mediedistributører.