Ny, slank filmtelefon fra Sony

Den japanske teknologigigants mobilflagskib har fået en lillebror, som også er i det nye, aflange filmformat.

Xperia 5 er lillebror til Xperia 1-filmtelefonen, der kom i februar. Den bevarer det aflange format i 21:9-størrelse. Sonys ansvarlige for elektronikprodukter, Shigeki Ishizuka, præsenterer her den nye smartphone i Berlin. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN: Film skal ses på mobiltelefonen, holder den japanske teknologigigant Sony fast i, og er derfor klar med en ny og slankere Xperia 5-telefon.

Dem 6,1 tommer store smartphone med Android 9 som styresystem, som torsdag eftermiddag blev præsenteret på Europas største messe for forbrugerelektronik, IFA, i Berlin, er ligesom storebroren, toptelefonen Xperia 1 i det aflange 21:9-format. Den kommer til Danmark i oktober til en pris på 6.000 kroner, hvor Xperia 1 med en skærm på 6,5 tommer koster omkring 7.300 kroner.

Presset smartphonemarked

Det usædvanlige format gør telefonen med glasklar OLED-skærm egnet til at se film på. 21:9-formatet bruges nemlig i filmbranchen, som Sony gennem datterselskaber Sony Pictures selv er en del af, samt af fotografer og videobloggere. Xperia 5 er – som det næsten er blevet standard på nye smartphones – udstyret med tre kameraer, som optager i en opløsning på 12 megapixler.

Hvorfor den nye lillebror har fået det lettere forvirrende navn Xperia 5, står uklart.

Smartphonemarkedet er presset for tiden. Salget går lidt tilbage på mange af de store markeder, hvor alle har telefoner, og flere vælger at beholde dem i længere tid, fordi de nye enten er for dyre eller ikke byder på så meget afgørende nyt, at den gamle fortjener en udskiftning.

De nye, trådløse ørepropper med nakkebøjle har også støjdæmpning som Sonys andre hovedtelefoner og ørepropper. Foto: Sony Fold sammen
Læs mere

Samspil mellem telefoner og hovedtelefoner

Sony faldt ifølge analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt, sidste sommer ud af top 5-listen over solgte smartphones i Danmark, overhalet af nye mærker som finske Nokia, der i dag produceres af selskabet HMD Global, og kinesiske OnePlus.

Xperia 5 har ligesom Xperia 1 Dolby Atmos-lydteknologi, så man får lyd fra mange vinkler, også oppefra, og bruger ligeledes Sonys Eye AF-teknologi til automatisk fokusering og eksponering, når man fotograferer eller filmer.

De nye telefoner skal spille tæt sammen med Sonys hovedtelefoner og ørepropper, hvis sortiment også udvides, nemlig med WI-1000XM2-hovedtelefonerne med nakkebøjle og indbygget støjreduktion. De kommer i handelen i Danmark til januar 2020 og vil koste 2.500 kroner.

Berlingske dækker Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin. Berlingske er inviteret af Danske Mediedistributører.