Endnu et luftfartsselskab i knibe

Det australske Air Australia er i dag blevet sat under administration.

Det australske Air Australia er fulgt i Spanairs slipstrøm, og selskabet er nu sat under administration. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er turbulens i luftfartsbranchen. Siden starten af 2012 har den ene konkurs afløst den anden, og nu er turen måske kommet til Air Australia. Firmaet er i så stort bekneb, at det ikke kan betale brændstof til sine fly, og som en konsekvens af det er australierne nu sat under administration, skriver CNN.

"Det virker meget usandsynligt, at Air Australia overhovedet kommer til at flyve i den nærmeste fremtid," siger selskabets talsmand.

Hele Air Australias flåde er blevet beordret til at blive på jorden, og det har efterladt 4.000 passagerer strandet på Hawaii, i Thailand, Indonesien, og Australien. Der er fra selskabets hovedsæde i Brisbane solgt 100.000 billetter til fremtidige afgange, men som med Spanairs konkurs kan billetindehaverne godt se langt efter den rejse, de har betalt for. 

De høje brændstofpriser i luftfartsbranchen har trukket et spor af konkurser og betalingsstandsninger efter sig, men Air Australias konkurs kommer umiddelbart ikke til at have indflydelse på danske rejsende, da selskabets fly kun er i rute til og fra Australien og de nærmeste nabolande.