Efter Boeing-skandale: Norwegian låner dansk fly til at dække huller i flyruter

Et dansk fly skal frem til udgangen af juli hjælpe Norwegian med at udfylde huller i flyruterne, efter at 18 af flyselskabets fly er blevet parkeret efter et Boeing-flystyrt tidligere i år.

Dansk fly skal hjælpe Norwegian med at dække huller i flyruterne i kølvandet på flyveforbuddet mod Boeing 737 MAX 8. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHAN NILSSON

Det er et større puslespil, Norwegian er ved at lægge.

Selskabet er nemlig på hårdt arbejde med at få sommerens trafikprogram til at gå op, når der i øjeblikket er 18 fly, der er tvunget til at holde sig på jorden. Det har skabt huller på nogle af Norwegians ruter i Europa, og selskabet har derfor været tvunget til at lease fly for at komme problemet til livs.

Men frem til udgangen af juli har Norwegian lånt en 198-sæders Airbus A321-200 fra det danske flyselskab Danish Air Transport til at dække ind for de parkerede fly. Flyet skal indsættes i Spanien, skriver Check-In.dk.

Hullerne i flyruterne opstod efter et flyveforbud mod 18 af Norwegians fly. Det drejer sig om fly af typen Boeing 737 MAX 8.

Det skete i kølvandet på Ethiopian Airlines-styrtet ud for Nairobi i marts, hvor alle 157 mennesker om bord blev dræbt. Det var anden gang inden for et halvt år, at et fly af den type styrtede ned, hvilket fik blandt andet den europæiske luftfartsmyndighed, EASA, til at indstille alle flyvninger med MAX 8-flyet.

På de europæiske ruter har Norwegian allerede fået hjælp fra en række flyselskaber såsom Enter Air og Corendon Dutch Airlines.

Flyveforbuddet for mange af Norwegians fly ramte flyselskabet på et meget ubelejligt tidspunkt. Norwegian kæmpede nemlig i forvejen med en enorm gældspukkel, en aktiekurs, der næsten var halveret siden nytår, og selskabet måtte hente ekstra kapital hos en række norske rigmænd for at holde sig flyvende.

Passagerer, der var berørt af aflyste Norwegian-afgange i kølvandet på Ethiopian Airlines-styrtet, kunne ikke få kompensation for eventuelle forsinkelser i forbindelse med deres rejser.

Norwegians 18 parkerede MAX 8-fly befandt sig i ti forskellige lufthavne i syv europæiske lande, da forbuddet mod flytypen trådte i kraft.