Dyster rapport piller glansen af Wall Street

London Stock Exchange rejste sidste år flere penge end børserne i New York. Striks børslovgivning hæmmer Wall Street.

Smilene stivner på Wall Street, i takt med at London for alvor er begyndt at true New York som verdens finansielle centrum. I dag offentliggøres en McKinsey-rapport, bestilt af borgmester Michael Bloomberg, der fortæller, at hvis den negative udvikling fortsætter, så vil New York tabe syv pct. af sin markedsandel indenfor den finansielle sektor - svarende til 60.000 arbejdspladser.

Det skriver Financial Times i sin mandags-udgave.

For første gang nogensinde er der på London Stock Exchange i 2006 rejst flere penge end på New York Stock Exchange og teknologibørsen Nasdaq. Konsulentvirksomheden mcKinsey har interviewet 40 af de helt tunge chefer fra de finansielle sværvægtere i New York, og her spår 40 pct., at New York om fem år vil være et mindre attraktivt sted at drive finansvirksomhed end i New York.

Det er primært den krævende og tunge børslovgivning i USA, der skræmmer de finansielle aktører bort. Efter en række regnskabsskandaler i 2001 og 2002, hvor bl.a. grådige direktører i Enron vildledte aktiemarkedet, har lovgiverne strammet skruen med indførelsen af den såkaldte Sarbanes-Oxley-lovgivning, som handler om en nærmest ekstrem detaljeret rapportering, hvor kravet til uafhængighed og åbenhed er voldsomme sammenlignet med kravene fra andre børser.

Også visumlovgivningen i forhold til statsborgere fra andre lande, der i en periode skal arbejde i USA, foreslås lempet.