DR fik 13 ud af 20 priser

Det blev en indbringende aften for folkene bag DR, da den danske TV-branche fejrede sig selv på Det Ny Teater i København oven på to dages TV-festival.

Her fik DR 13 af de i alt 20 priser, der blev uddelt. Dermed blev det et af de bedste år ved den årlige dyst på TV-udsendelser nogen sinde for DR.

I år var det ottende gang, at TV-priserne blev uddelt på festivalen, som Producentforeningen arrangerer med støtte fra alle Danmarks fire landsdækkende TV-kanaler.

Allerede på forhånd var det afgjort, at DR ville få prisen for ’Årets nyhedshistorie’, da samtlige fire nominerede historier stammede fra DRs nyhedsudsendelser. Prisen gik til 21 Søndag’s afsløring af ulovlige grisetransporter.

"Nyhedshistorien er dagsordensættende og har givet anledning til store konsekvenser for de involverede. Der er tale om et forbilledligt dygtigt journalistisk sporingsarbejde, og der er tale om en sag, der rammer lige ned i Danmarks største eksporterhverv," hedder det blandt andet i juryens begrundelse for at give grisehistorien TV-prisen.

DRs dramaserie Forbrydelsen fik, som den eneste udsendelse, to priser fredag aften. Forbrydelsen, der er blandt de otte dramaserier i verden, som fortsat kæmper om en drama-Emmy i 2007, blev både kåret som Årets TV-program og som Årets TV-drama.

Desuden blev Anders W. Berthelsen vinder af prisen som Årets mandlige TV-skuespiller for rollen som Palle i DR1’s Krøniken. Mia Lyhne sikrede sig prisen som Årets kvindelige TV-skuespiller for indsatsen i såvel Trio van Gogh på DR2 som i Klovn på TV 2 og TV 2 Zulu.

DRs dramatik for børn blev også hædret, da DR1’s fiktionsserie Max hjembragte prisen som Årets børne- og ungdomsprogram. Max var produceret af Hurlumhejhuset for DR.

Desuden blev børnenes musikalske dyst på DR1, MGP 2006, Årets TV-event. Uventet besøg blev Årets livsstilprogram, Chefredaktørernes klub på DR2 blev Årets specialprogram, mens satirefolkene fra Tjenesten - produceret af Respirator A/S vandt årets comedy.

En enkelt af de øvrige syv tv-priser gik til TV3, mens TV 2’s kanaler sikrede sig alle de resterende priser. Sammenlagt dystede 88 programmer om årets TV-hæder.