De ti dyreste mobiltelefoner mest til blær

Se her listen over de dyreste mobiltelefoner på det danske marked.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

B&O, Nokia, Iphone og HTC producerer nogle af de absolut dyreste mobiltelefoner til det danske marked.

Det fremgår af en liste udarbejdet af Berlingske Research og Mobilpriser.dk for ErhvervsBladet.dk. Priserne er gældende for køb af mobiltelefon uden abonnement, og dermed subsidiering fra diverse mobilselskaber.

Listen toppes af to modeller fra B&O, der begge koster i underkanten af 10.000. Der er tale om såkaldte designermobiler, der ikke imponerer med den nyeste og bedste teknologi til eksempelvis det mobile internet og foto.

Ifølge chefredaktør John G. Pedersen fra mobilpriser.dk kan modellerne på listen groft sagt deles op i to grupper:

1. Mobiltelefoner i flot design, der primært skal se godt ud. 2. Modellerne med den nyeste og mest avancerede teknologi, der kan en hel masse.

- De fleste af mobiltelefonerne på listen kan ikke noget ekstra. Nogle af modellerne er endda lidt skrabede i forhold til, hvad man kan forvente af en moderne telefon. Eksempelvis kan Nokia 8800 Black Edition bruges til at ringe. Men derudover er den ikke god til musik eller billeder. Den er designet, så ejeren føler det ser godt ud, når han går med den i hånden, siger John G. Pedersen.

Udover Nokia 8800 Black Edition tæller gruppen af "blære"-modeller telefoner som Nokia 8800 Sirocco Edition, Nokia 8800 Arte samt B&Os Serenata og Serene. John G. Pedersen bemærker dog, at B&O Serenata er en helt unik musikafspiller.

I den anden gruppe mobiltefoner findes modeller fra HTC.- HTC Advantage er nærmest på størrelse med en bog. Den har en kæmpe skærm, og et tastatur man kan have stående foran sig. Men det er ikke et produkt, man går rundt og taler med. Den er beregnet til kontorbrug og til eksempelvis sælgere på farten. Et fint alternativ til en bærbar med mail, kalender, net og kontakter. I samme kategori findes Nokia E90 Communicator, siger John G. Pedersen.

Både og
Apples nye iPhone er svær at sætte i bås.- Den hører lidt til i begge grupper. Men i den udgave der er på markedet, er det ikke en erhvervstelefon. Den kan ekesempelvis ikke synkroniseres med outlook/exchange, og er derfor ikke bevendt til kontorbrug. Men der kommer en ny version af styresystemet senere på året, hvor det bliver muligt.

Der findes mobiltelefoner, der er dyrere end dem på den aktuelle liste, der tæller de mest gængse modeller.- Der findes eksempelvis en hel designserie med mobiltelefoner, der koster virkelig koster kassen. Eksempelvis en Nokia E90 Communicator belagt med diamanter og hvidguld til 390.000 kroner eksklusiv moms. Men denne type mobiltefoner henvender sig til en meget snæver og pengestærk målgruppe. Det er slet ikke sikkert, der er solgt nogen i Danmark, siger John G. Pedersen.