DDF ikke tilfreds med konkurrence- afgørelse

Samarbejde om distribution af Nyhedsavisen er ikke konkurrenceforvridende, mener Konkurrencestyrelsen. Danske Dagblades Forening er utilfreds med afgørelsen.

Brancheforeningen Danske Dagblades Forening (DDF) er ikke tilfreds med en afgørelse i Konkurrencestyrelsen, der siger, at der er ikke noget at komme efter, når det gælder godkendelse af samarbejdet mellem den islandsk-ejede gratisavis Nyhedsavisen og Post Danmark om distributionsselskabet Danmark.

Administrerende direktør i DDF, Ebbe Dal, siger, at der efter DDF's opfattelse er tale om en form for konkurrenceforvridning.

- Vi kan konstatere, at i forbindelse med inddrivelse af nøgler til opgange i ejendomme skulle man henvende sig til Post Danmark. Det finder Konkurrencestyrelsen godt, man kunne gøre. Men vi har den opfattelse, at hvis Post Danmark lægger navn til i en sådan sammenhæng, giver det en fordel. Den består i, at folk ved, hvad Post Danmark er og dermed umiddelbart har en større tillid til foretagendet. Derfor mener vi, at det er en form for konkurrenceforvridning, siger Ebbe Dal til Ritzau.

DDF er ikke tilfreds med Konkurrencestyrelsens afgørelse. Men den kan ikke ankes. Direktøren har endnu ikke haft lejlighed til at drøfte afgørelsen i DDF.

/ritzau/