Dansker i spidsen for børsnoteret Vestas-konkurrent

Tyske Nordex vinker farvel til selskabets CEO Dr. Jürgen Zeschky, og det betyder, at en dansker indtager posten i den børsnoterede vindmølleproducent.

Læs mere
Fold sammen

Lars Bondo Krogsgaard, der er uddannet jurist og har en fortid hos blandt andre Siemens Wind Power og Dong Energy, er ny mand på topposten, skriver Nordex i en meddelelse.

Krogsgaard har siden 2010 arbejdet for Nordex, hvor han har været en del af koncerndirektionen og dermed også med til at forme Nordex' forretning.

Den adskiller sig en smule fra konkurrenternes, da den mindre tyske mølleproducent har valgt at fokusere på mindre projekter i mindre markeder, hvor Nordex til gengæld kan tilbyde kunderne en færdig vindmøllepark i stedet for bare vindmøller.

- Krogsgaard (...) har været afgørende for Nordex' forretningssucess i de seneste år og har en lang historik i vindmølleindustrien, skriver Nordex.

Her lyder det videre, at det er afgående CEO Jürgen Zeschky, der har informeret bestyrelsen om, at han vil forlade selskabet "på grund af personlige omstændigheder". Det sker allerede ved udgangen af maj.

Nordex har løftet omsætning og indtjening i de seneste par år og solgte vindmøller for i alt 1735 mio. euro i 2014, men nogen guldforretning er det ikke. Godt nok landede selskabet et nettooverskud på 39 mio. euro, men driftsmarginen var på beskedne 4,5 pct.

Til sammenligning forventer Vestas at nå en driftsmargin på 8,5 pct. i 2015.

Lars Bondo Krogsgaard har da også tidligere givet udtryk for, at det er vanskeligt at være helt begejstret for Nordex' fremgang, når indtjeningsgraden ikke er højere.

- Det er jo en mærkelig verden, vi lever i, når vi skal være glade for en EBIT-margin på 4,5 procent. Det skal vi bare gøre bedre, og det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vores investorer også synes det, sagde Krogsgaard til EnergiWatch, da selskabet aflagde sit regnskab for andet kvartal 2014.