Dansk turisme sakker bagud i Norden

Til trods for en stigning på ni procent i antallet af overnattende turister halter Danmark langt efter vores nordiske naboer. Især Tyskland og Sverige svigter.

Læs mere
Fold sammen
Dansk turisme oplever ikke samme fremgang som vores naboer i nord, Sverige, Norge og Finland. Især afhængigheden af svenske og tyske turister hæmmer Danmark, viser en ny analyse af europæisk turisme fra VisitDenmark.

Analysen strækker sig fra 2000-2007, altså inden finanskrisen begyndte at slå igennem. I den syvårs periode steg det samlede antal overnatninger i Danmark med ni procent. Samtidig steg Sverige med 22,1 procent, Finland med 18,7 procent og Norge med 12,7 procent.

I den danske turistorganisation VisitDenmark har administrerende direktør Dorte Kiilerich en mulig forklaring på hvorfor.

- Det er især den lave finske og svenske valutakurs. Og så infrastrukturen - de er meget tilgængelige for Rusland og Kina, hvor der er nogle købedygtige turister, siger hun.

Den samlede gennemsnitlige stigning i turismen for hele perioden var på 15,4 procent for Danmark, Norge, Sverige og Finland. I Europa var stigningen mindre med 7,1 procent.

/ritzau/