Dansk bamsefirma investerer 150 mio

Det danske firma Choose Denmark Aps i Tommerup har så stor succes med at overføre det amerikanske bamsekoncept Build-A-Bear til Danmark, at virksomhedens moderselskab nu vil satse 150 mio. kr. på at udbrede konceptet i Tyskland.

Det skriver dagbladet Børsen.

Choose Denmark Aps har købt en franchise fra det amerikanske Build-A-Bear, og virksomheden har siden 2004 solgt 1,2 millioner bamser til danskerne fra virksomhedens syv butikker fordelt over landet med i alt 600 ansatte.

Samme koncept skal videreføres i Tyskland, hvor det er planen at åbne 50 forretninger i Tyskland gennem de næste fem år. Fire forretninger er allerede åbnet i Tyskland, og hos Choose Holding A/S har man store forventninger.

»Det går rigtig godt med vores nethandel, uden at vi har reklameret for Build-A-Bear har vi fået en fin lille omsætning på bamser i Tyskland,« siger direktør i Choose Holding A/S, John Kristensen, der også er direktør i Choose Denmark Aps.

Direktøren vurderer ud fra erfaringer fra Danmark, at hver butik i Tyskland vil koste omkring 3 mio. kr. at starte op, skriver Børsen.