Carlsberg chef bevarer optimismen i Rusland

På trods af massiv modvind i form af Ukraine-krise, sanktioner og stærkt faldende rubelkurs er koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen optimist på vegne af Carlsberg Baltika.

Koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

På trods af massiv modvind i form af Ukraine-krise, sanktioner og stærkt faldende rubelkurs er koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen optimist på vegne af Carlsberg Baltika. Analytikere er mere skeptiske og regner med, at Carlsbergs driftsindtjening i 2015 vil blive lavere end i år.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Jeg vil stadig vove den påstand, at havde Carlsberg ikke købt dengang, havde vi været værre stillet. Men vi har ikke kunnet forudse den megen modvind. Til gengæld synes jeg, at vi har været gode til at kompensere for det markante fald, der har været i den forretning, siger Jørgen Buhl Rasmussen.

Carlsbergs aktiekurs stiger og falder med udviklingen i Rusland. Carlsberg og Heineken købte i 2008 bryggeriet Scottish & Newcastle og tiden derefter har budt på en rutchetur. Carlsberg betalte 57 mia. kr. for sin del af bryggeriet, og i starten var indtægterne store, men de senere år er udviklingen skiftet.