Bortvist reklamechef afviser svindelanklage

Bortvist direktør afviser at have kendskab til den omfattende svindel i Dansk Reklame Film. Han truer med et juridisk efterspil mod sin tidligere arbejdsgiver i Nordisk Film.

Theis Hector, PR-foto. Fold sammen
Læs mere

En tidligere topdirektør i Nordisk Film afviser nu ethvert kendskab til den omfattende millionsvindel i Dansk Reklame Film, der kom frem i sidste uge.

Onsdag oplyste Dansk Reklame Film, der sælger og distribuerer biografreklamer i Danmark, at man havde bortvist flere medarbejdere og betalt 95 millioner kroner til annoncører og mediebureauer og overdraget sagen til politiet.

En af de bortviste er Theis Hector, der i en årrække har siddet i en række ledende stillinger hos Dansk Reklame Film, der er en del af Nordisk Film og Egmont-koncernen.

Theis Hector har været direktør for Dansk Reklame Film og blev i september forfremmet til adm. direktør for Nordisk Film samlede forretning i Norden.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

I en SMS - sendt til finans.dk - afviser han ethvert kendskab til svindlen.

»De omtalte uregelmæssigheder er blevet konstateret rodfæstet i en praksis, der daterer sig tilbage til 2013. På det tidspunkt var jeg salgschef og havde intet ledelsesmæssigt ansvar for vores afvikling af salget og efterfølgende dokumentation,« skriver han i SMSen til finans.dk og henviser til, at Dansk Reklame Film selv har oplyst, at svindlen startede der.

Dansk Reklame Selskab leverer blandt andet reklamer til landets biografer, og selskabet har været en positiv vækshistorie de senere år, hvor man har hævet både top- og bundlinjen. Fra 2013 - hvor svindlen ifølge selskabet startede - og til og med 2016 hævede selskabet omsætningen fra 29 millioner til knap 47 millioner. I samme periode voksede selskabets overskud fra 10 millioner til 15 millioner.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Derfor har det vakt opsigt, at virksomheden i sidste uge meddelte, at der var blevet svindlet for 95 millioner kroner, og at flere medarbejdere var blevet bortvist.

Konkret er manipulationen foregået ved, at en gruppe mennesker har manipuleret med data i et IT-program, der viser, hvor langt ud annoncørernes indhold er nået. Altså har annoncørerne betalt for at nå ud til et bestemt antal mennesker i biograferne, uden at de mål rent faktisk er blevet realiseret.

Asger Flygare Bech-Thomsen, bestyrelsesformand hos Nordisk Film og adm. direktør i Nordisk Film biografer, sagde i sidste uge, at man var dybt rystede og stærkt overraskede over sagen.

Theis Hector skriver videre til finans.dk, at han via sin advokat har protesteret over sin bortvisning og har varslet et krav mod Dansk Reklame Film for bortvisningen.

Asger Flygare Bech-Thomsen ønsker ikke at kommentere Theis Hectors udlægning.