Apple sælger færre iPads end ventet

14 millioner iPads blev der langet over disken i tredje kvartal af 2012, og dermed levede salget af elektronikgiganten Apples tavlecomputere ikke op til forventningerne, skriver Reuters.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regnskabet er blevet offentliggjort efter at Apple i denne uge lancerede den nye iPad mini, som ventes at ramme butikkerne i næste måned. Og netop forbrugernes afventen af den seneste gadget i Apple familien kan forklare, hvorfor salget af iPads gik dårligere end forventet.

Til gengæld blev der langet flere mobiltelefoner med det lille æble på bagsiden over disken i sidste kvartal. I alt blev der solgt 26,9 millioner iPhones, det er et par millioner mere, end analytikerne på Wall Street havde forudset. Det er fortrinsvist de tidlige modeller af den populære mobiltelefon, der har trukket tallet op, da seneste skud på iPhone stammen, model nummer 5, kun havde været til salg i ni dage, da regnskabet for kvartalet blev afsluttet.

Samlet lød Apples omsætning på 35,9 milliarder dollar, svarende til 206 milliarder kroner, og det svarer nogenlunde til forventningerne, skriver AP ifølge Seattle Times. Trods dette endte aktien med at falde med cirka en procent efter offentliggørelsen af regnskabet.

BNB