Apple-pakke med musik, TV og spil klar til salg

Fredag åbner Apple for sin nye samlepakke, der skal skabe mere omsætning, nu hvor iPhone-salget er presset, og Apple tjener færre penge.

Salget af iPhones dykker, og overskuddet hos Apple følger med. Derfor håber topchef Tim Cook at få succes med den nye Apple One-pakke, der samler abonnementer på flere Apple-tjenester i ét. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brittany Hosea-Small/AP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples pakke med fælles abonnement på musik, TV og spil, som skal sikre Apple nye indtægter, kommer til salg fra 30. oktober.

Det bekræfter Apples topchef, Tim Cook, over for nyhedsbureauet Reuters.

Klager fra Spotify over misbrug

Apple One vil koste 135 kroner om måneden i Danmark for en enkeltbruger eller 185 kroner for en familie, oplyste Apple i september, da Apple One blev præsenteret for offentligheden. Pakken indeholder adgang til musikstreamingtjenesten Apple Music, film- og serietjenesten Apple TV+, spiltjenesten Apple Arcade og lagerplads på iCloud (50 gigabyte data for enkeltbrugeren, 200 gigabyte for familien).

Fredag formiddag meddelte Apples danske netsted fortsat, at Apple One »kommer til efteråret«.

Apple One har tændt røde lys i øjnene på Apples konkurrenter. Den svenske musikstreamingtjeneste, Spotify, der er verdens største, opfordrede straks ved offentliggørelsen til et hurtigt indgreb mod Apple One. Spotify, der nu har 320 millioner brugere, hvoraf de 144 millioner betaler for at undgå reklamer, mener, at Apple misbruger sin markedsdominans over hele iPhone- og iPad-verdenen ved at favorisere sin egen Apple Music-tjeneste.

Apple har ikke siden 2019 oplyst brugertal på Apple Music, som dengang havde 60 millioner betalende brugere.

iPhone-salget og overskuddet dykker

Apple fremlagde torsdag aften dansk tid regnskab for juli-september. Trods en lille stigning i omsætningen er overskuddet faldet med omkring en milliard dollar i forhold til sidste år, fordi navnlig iPhone-salget er dykket, og Apple ikke har haft de nye iPhone 12-telefoner klar til at løfte salget sidst i regnskabskvartalet.

Til gengæld vokser omsætningen i Apples afdeling for digitale tjenester som App Store, iCloud m.fl. og var i juli-september på 14,5 mia. dollar mod 12,5 mia. for et år siden, men da iPhone-salget fortsat udgør næsten 41 procent af Apples samlede omsætning, er det ikke nok til at modstå tilbagegangen.

iPhone-salget har længe været på retur, både på grund af stigende priser og manglende, afgørende nyskabelser i forhold til konkurrenterne. Derfor har Apple gennem en tid forsøgt at få indtægter fra andre dele af koncernen.

Topchef forventer stor tilstrømning

Ifølge topchef Tim Cook har Apple nu i alt 585 millioner betalende abonnenter på sine forskellige tjenester mod 550 millioner i april-juni.

»Vi er ret sikre på, at vil ikke blot vil nå men også overgå målet på 600 millioner for dette kalenderår,« siger Tim Cook til Reuters.

Abonnementet på Apple One betales automatisk hver måned fra tilmeldingen, men man kan sige det op når som helst.

Indholdet af abonnementet på Apple One er forskelligt kloden over. Derfor varierer priserne også. Direkte omregnet koster Apple One i USA dog kun 94 kroner for en enkeltbruger mod de 135 kroner i Danmark og 125 kroner for hele familien mod 185 kroner i Danmark.

Netflix og Viaplay hæver priserne

Konkurrencen på streamingmarkedet er taget særligt til gennem det seneste år. Størst opmærksomhed har lanceringen af Disney-koncernens egen tjeneste, Disney+, med alt fra arkiverne hos Disney selv og alle Disney-ejede selskaber som Pixar, Marvel og hele Stjernekrigsuniverset fået.

I USA har Netflix, verdens største filmstreamingtjeneste, torsdag meddelt, at abonnementerne bliver dyrere. Standardabonnementet, hvor to brugere kan være på samtidig, stiger fra 13 til 14 dollar om måneden, mens premiumabonnementet med op til fire brugere stiger fra 16 til 18 dollar. Basisabonnementet med kun en enkelt bruger vil uændret koste otte dollar om måneden. I Danmark koster basisabonnementet 79 kroner, standardabonnementet 99 kroner og premiumabonnementet 129 kroner. Netflix har ikke meldt om prisstigninger andre steder, men den nordiske streamingtjeneste Viaplay har bebudet, at  det bliver dyrere at være abonnent i 2021. Hvor meget dyrere er endnu ikke oplyst.

iPhone er det bedst sælgende mobilmærke i Danmark. Ifølge analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt, udgjorde iPhone-telefoner omkring 48 procent af alle solgte mobiltelefoner i Danmark i første halvår 2020.