Apple indrømmer overophedning af iPod

Batterifejl i iPod Nano-musikafspiller kan medføre ødelæggelser - men problemet er ikke udbredt, siger Apple.

De første iPod Nano-afspillere risikerer overophedning, indrømmer Apple nu. Foto: Noah Berger, Bloomberg News/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske IT-producent Apple indrømmer nu, at en batterifejl har medført, at flere af de første iPod Nano-musikafspillere er blevet overophedet.

Den japanske regering begyndte tidligere på ugen at undersøge en mulig batterifejl i iPod Nano. Nu medgiver Apple derfor, at der er et »sjældent« problem, som kun har ramt 0,001 procent af de musikafspillere, der blev solgt mellem 2005 og 2006 - og at overophedningen ikke har medført alvorlige skader.

Afspiller risikerer skader

Ifølge Apple kan overophedningen af batteriet betyde, at iPod-afspilleren ikke virker eller bliver beskadiget. Der er tale om et bestemt batteri fra en bestemt leverandør. Apple opfordrer alle, der har købt iPod Nanoer mellem september 2005 og december 2006 til at rette henvendelse til Apples kundeservice.

I 2006 måtte Apple kalde 1,8 millioner lithium-ion-batterier tilbage, fremstillet af Sony til Apples bærbare, også fordi de risikerede at blive overophedet.