Apple erkender problemer med kæmpe iPad

Det nye topprodukt går i sort, når det lades op, klager mange brugere.

Den nye, store iPad Pro på 12,9 tommer kan bruge en særlig, digital pen - men har også problemer med pludselig at gå i sort, lyder klagen fra mange brugere. Arkivfoto: Stephen Lam, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klagerne vælter ind over Apples nye topmodel, den store iPad Pro, som fryser og går i sort.

Det sker, når man oplader den 12,9 tommer store tavle-PC, og så tvinges man til en genstart. Apple erkender problemet.

»Apple er klar over problemet og undersøger det,« hedder det i en udtalelse fra den amerikanske IT-gigant.

iPad Pro skulle ellers være midlet, der igen skulle få iPad-salget til at stige efter mere end halvandet års konstant tilbagegang. Den nye iPad, som er Apples hidtil største, bliver da også rost for sin skærm og sit fysiske design samt muligheden for at bruge en digital pen, men ellers har mange svært ved at se, hvilket nyt iPad Pro med sine flere hestekræfter og større skærm tilfører, som ikke allerede kan med andet og billigere udstyr med de samme specifikationer.

Skærmproblemerne giver derfor Apple nye skrammer i lakken. Apple har måttet lægge instrukser ud om, at en genstart ved at holde både tænd-/slukknappen og Hjem-knappen nede i mindst ti sekunder er den eneste måde at slippe ud af den låste skærm på.

iPad Pro kom i handelen 11. november og koster 7.000 kroner for den udgave, der har mindst lagerplads og kun kan bruge trådløse forbindelser, til 9.500 kroner for den helt store udgave.