Aktiemarkederne sender Nykredits indtægter i vejret

Danmarks største realkreditinstitut er startet året med stilstand i renteindtægterne og en nedgang i gebyrindtægterne. Men de frådende aktiemarkeder sender alligevel Nykredits omsætning i vejret. Samtidig viser realkreditkæmpen vækst i udlånet.

Nykredit har tirsdag morgen præsenteret regnskabstallene for årets første tre måneder i landets største realkreditinstitut. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann / Ritzau Scanpix

Nykredit er startet året stærkt. Det viser det kvartalsregnskab for årets første tre måneder, som landets største realkreditinstitut har offenttliggjort tirsdag morgen.

Mens de øvrige virksomheder i finanssektoren har kæmpet med Indtægterne, er disse steget med hele 12,6 procent hos realkreditkæmpen og udgør i første kvartal 3,6 mia. kroner. Men i lighed med de øvrige selskaber kæmper Nykredit dog også med rente- og gebyrindtægterne. Man formår dog i modsætning til mange andre at undgå et fald i renteindtægterne, der stort set er uændrede på 2,3 mia. kroner, mens gebyrindtægterne falder med otte procent til 484 mio. kroner.

Men aktiemarkederne, der er buldret af sted i starten af året, har været gode ved Nykredit. Handels-, beholdnings- og øvrige indtægter stiger således fra 263 mio. kroner sidste år til nu at lande på 679 mio. kroner.

»Vi har i Nykredit fået en stærk start på året og leverer et resultat, der ligger over vores forventninger. Især er vi tilfredse med, at væksten i forretningen er fortsat ind i 2019,« udtaler Nykredit-topchef Michael Rasmussen i regnskabet.

Vækst i begge forretningsben

Der er da også vækst i udlånet i både Nykredits bankforretning og i dets Totalkredit-samarbejde. Nykredit Banks udlån og formue under forvaltning er på et år steget med henholdsvis otte procent og 18 procent. Totalkredits udlån er i samme periode steget med syv procent.

Da de samlede omkostninger stiger med tre procent til 1,2 mia. kroner, og nedskrivninger på udlån også tager en bid ud i modsætning til tidligere, lander overskuddet dog en smule under samme periode sidste år. Bundlinjens plus på 1,6 mia. kroner er således 3,7 procent mindre end sidste år.

Forretningsresultatet og resultatet før skat lander på hhv. 2,18 mia. kroner og 1,96 mia. kroner, hvilket er højere end forventet hos realkreditkæmpen.

»Forventningerne til 2019 blev ved årets begyndelse fastlagt til 6,5-7 mia. kr. for både resultat før skat og forretningsresultat. Resultatet for 1. kvartal 2019 er bedre end ventet, men for nuværende fastholdes forventningerne til helåret,« skriver Nykredit.