Tidligere Danske Bank-direktør rykker ind i toppen af Nykredit

Den tidligere direktør i Danske Bank Wealth Management, Tonny Thierry Andersen, tiltræder nu Nykredits koncerndirektion. Han skal være ansvarlig for et nyt område som samler alle erhvervs -og privatkunder.

Tonny Thierry Andersen er ny mand i koncernledelsen i Nykredit.. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson

Det er en erfaren herre fra den danske banksektor, der træder ind på direktionsgangen i Nykredit.

Den tidligere direktør i Danske Bank Wealth Management, Tonny Thierry bliver nu en del af koncerndirektionen i Nykredit og skal lede et nyoprettet område, der hedder banking, som samler alle erhvervs -og privatkunder. Samtidig stopper Kim Duus og Søren Holm i Nykredit efter eget ønske. Det fremgår af en meddelelse fra Nykredit onsdag formiddag.

Tonny Thierry Andersen tiltræder i Nykredit 1. juni, men organisationstilpasningen er gældende fra 21. marts, hvor Kim Duus og Søren Holm vil træde ud af koncerndirektionen og fratræder Nykredit endeligt ved udgangen af juni. Michael Rasmussen varetager direktionsansvaret for Banking frem til Tonny Thierry Andersens tiltrædelse.

»Med Michael Rasmussen i spidsen har direktion og medarbejdere skabt et stærkere og mere kundeorienteret Nykredit. Bestyrelsen takker Kim Duus og Søren Holm for deres store bidrag gennem en årrække i direktionen, og samtidig er vi glade for, at Tonny Thierry Andersen tiltræder som ny koncerndirektør med ansvar for Banking,« udtaler bestyrelsesformand Steffen Kragh udtaler:

Tonny Thierry Andersen var knap tyve år i Danske Bank, som han forlod i april sidste år. Han blev i periode betragtet som kronprins i banken til både daværende topchef Peter Straarup og efterfølgeren Eivind Kolding

Han har haft mange forskellige roller i Danske Bank gennem årene, senest som direktør for den meget vigtige Wealth Management-forretning. Nu venter nye udfordringer i Nykredit.

»Nykredit står for mig som noget særligt i Danmark: en finansiel virksomhed, der er ejet af en forening af kunder. Det giver store forpligtelser og unikke muligheder, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til at arbejde med,« udtaler Tonny Thierry Andersen i meddelelsen.

Som en del af omrokeringen overtager Anders Jensen (54) ansvaret for CRO-området, mens David Hellemann (48) fortsætter som ansvarlig for CFO/COO-området.

Som led i organisationstilpasningen oprettes Wealth Management som et nyt område. Her samles Nykredits kompetencer inden for bl.a. investerings- og formuerådgivning samt kapitalforvaltning. Peter Kjærgaard, der hidtil har været investeringsdirektør i Nykredit Asset Management, bliver leder for Wealth Management med reference til koncernchef Michael Rasmussen, der bliver direktionsansvarlig for Wealth Management.

»Vi har de seneste fem år gennemført en betydelig omstilling af Nykredit. Vi har fået godt greb om de forhold, der udgør virksomhedens fundament: indtjening, omkostninger og kapitalforhold. Samtidig har vi i dag kundetilgang og stigende kundetilfredshed. Med Anders, David og Tonny har vi et stærkt hold, der kan lede an i den næste fase af Nykredits udvikling. Vi vil sætte øget kraft på vores kundefokus og forretningsudvikling for at skabe endnu bedre kundeoplevelser. Som kunde i Nykredit skal du fremover – endnu tydeligere end i dag – mærke, hvad det vil sige, at Nykredit er foreningsejet,« siger koncernchef Michael Rasmussen.