9/1-07: DONG mister nøglefigur

Kort før børsnoteringen mister DONG en af sine vigtigste folk, IR-chef Michael Steen-Knudsen, der regnes for at være blandt Europas bedste på sit felt. Michael Steen-Knudsen afviser at fortælle om baggrunden for sit exit, men det kommer på det værste tænkelige tidspunkt for DONG.

Michael Steen-Knudsen. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
DONG mister nu en af sine allermest centrale figurer op til børsnoteringen, der uden sidestykke bliver Danmarkshistoriens største børsnotering.

Det er den højt respekterede og internationalt anerkendte investorchef, Michael Steen-Knudsen, der netop sagt op. Han er kåret som en af Danmarks og Europas dygtigste IR-chefer.

DONG havde i går aftes endnu ikke offentliggjort meddelelsen om den usædvanlige fratræden. Men nyheden om Michael Steen-Knudsens fratrædelse kommer uden tvivl som stærkt overraskende for de fleste. Ikke mindst, fordi der ikke umiddelbart foreligger nogen officiel begrundelse.

Men ifølge ubekræftede oplysninger har Michael Steen-Knudsen sagt op, efter at en DONG-chef blokerede for flytning af en af hans medarbejdere til investor-departementet og medarbejder hos Michael Steen-Knudsen. Hovedpersonen, der fratræder i april, afviser, at han smækker med døren.

Foreløbige højdepunkt

For DONG er det den værste tænkelige situation at miste IR-chefen, der er godt inde i sagerne omkring det at børsnotere et selskab, og han har igennem lang tid talt og holdt møder med en række potentielle udenlandske og danske investorer. Michael Steen Knudsen er i slutningen af 40erne, og DONG var regnet som det foreløbige højdepunkt i hans karriere.

Han var om nogen manden, der hånd i hånd med den magtfulde koncernchef Anders Eldrup skulle være DONGs stærke og troværdige kort over for investorerne.

»Det er da noget af et tidspunkt af forlade DONG på, efter at han i tre år har siddet og ventet på børsnoteringen. Jeg vil ikke sige, at han er den eneste, der kan løfte opgaven som selskabets IR-chef i forbindelsen med en så stor børsintroduktion, men han er en meget stærk kapacitet,« siger en kilde, der ønsker at være anonym.

Fine skudsmål

Fra alle sider får Michael Steen-Knudsen fine skudsmål. Han er både fagligt dygtig og regnes som en ekstrem dygtig kommunikator, som vil blive et stort savn for DONG. Michael Steen-Knudsen er gennem årene hædret med flere førstepladser, når aktieanalytikere har bedømt investor-relations-chefernes arbejde i danske og nordiske børsnoterede virksomheder. For et par år siden blev han af kolleger i europæiske virksomheder kåret som den tredjebedste på sit felt i hele Europa.

Ifølge Berlingske Business' oplysninger afleverede Michael Steen-Knudsen for kort tid sin opsigelse til koncernchef Anders i frustration i forbindelse med, at der blev søgt en medarbejder til investorchefens lille departement.

En medarbejder i en anden DONG-afdeling havde søgt stillingen og fik også jobbet i investorafdelingen. Men hans chef blokerede imidlertid i første omgang for jobflytningen, da chefen nægtede at afgive sin medarbejder. Hvilket koncernchef Anders Eldrup accepterede. Og det fik Michael Steen-Knudsen til at sige stop i DONG.

Hvad pokker er der galt? spurgte vi i går den fratrædende IR-chef.

»Jeg har mine grunde«

»Ikke andet end jeg har lyst til at prøve noget andet. Den sandfærdige historie er, at jeg får en medarbejder, inden jeg forlader DONG. Og jeg får den, jeg søgte,« lød det umiddelbare svar.

>Du er en nøglemedarbejder, som forlader selskabet lige op til børsintroduktionen?

»Det kan man ikke sige nej til«.

Hvorfor forlader du så DONG?

»Nå, ja. Jeg kan jo have mine grunde.«

Hvad er du blevet sur over?

»Jeg skal bare arbejde et andet sted. Jeg skal ud og søge. Hvor ved jeg ikke endnu,« siger Michael Steen Knudsen.

I 1990 blev Michael Steen-Knudsen headhuntet til Novo Nordisk, hvor han arbejdede med forskellige opgaver. Ved spaltningen af Novo Nordisk og Novozymes i 2000, blev han udpeget som IR-chef for Novozymes, som han med succes var med til at børsnotere.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra DONGs ledelse.