Nu kan du få koncerten med hjem

Billetlugen står klar med et bemærkelsesværdigt koncept, der i praksis betyder, at du kan hente de koncerter, du ikke nåede til.

Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For en rund halvtredser kan danske koncertgængere nu hente sig en MP3-fil med de koncerter, de ikke kunne nå at gå til - eller som de synes var så forrygende, at de fortjener et genhør.

Sådan lyder et tilbud fra Billetlugens datterselskab, next2live, der til den nyligt overståede Spotfestival i Århus lancerede et koncept, hvor man mod betaling af et mindre beløb kan hente en MP3-film med optagelsen fra den netop overståede koncert.

Konceptet kendes fra udlandet, men er ret nyt i Danmark.

Prisen på godt 49 kroner, som Spot-festivalens koncerter koster, er dog ikke fast, men prissættes fra gang til gang. For pengene får man en lydfil i høj opløsning - 320 kbps MP3-kvalitet - uden kopibeskyttelseslaget DRM.

Fraværet af DRM betyder, at brugerne nemt kan flytte rundt på filen, så den kan høres både på mobilen, iPod, computeren eller eksempelvis Amazons Cloud Drive.

Optagelsen er klar inden for et døgn efter koncertens slutning, og godt to tredjedele af overskuddet går til bandet. Og så er der sågar indbygget en nødbremse i konceptet, hvor musikere, der har kaget lidt for meget rundt i akkorderne, kan få mulighed for at pille mislykkede numre ud af den optagelse, der sælges.

Det er også muligt at købe koncerter, man ikke selv har været til