Motions-doping skal stoppes

Regeringen klar med udspil mod almindelige motionister, der fristes af piller og sprøjter.

Foto: Scanpiox Fold sammen
Læs mere

Regeringen er klar til at slå ned på doping; ikke i eliteidræt, men blandt ganske almindelige motionister, der forsøger at snyde sig til større muskler, skriver Jyllands-Posten.

Den lette genvej kan føre til store og livsfarlige gener som hjerteproblemer, nyre- og leversvigt, impotens samt voldelig adfærd.

Ingen kender det nøjagtige omfang, men eksperter skønner, at helt op til 60.000 danskere pepper styrketræningen op med sprøjter og piller. På den baggrund vil Kulturministeriet samt Indenrigs- og Sundhedsministeriet om kort tid fremlægge en handlingsplan til bekæmpelse af misbruget.

Ingen i de to ministerier ønsker at kommentere udspillet, men ifølge Jyllands-Postens oplysninger har man bl.a. diskuteret behandlingstilbud til misbrugerne og certificering af fitnesscentre.

Omdrejningspunkt bliver et treårigt projekt udarbejdet af Anti Doping Danmark.

Indledningsvis vil dopingbekæmperne forsøge at skaffe sig viden om misbrugerne og årsagen til deres dopingmisbrug for at kunne nå dem med information om risikoen ved deres eksperimenter. Men også uddannelse af misbrugskonsulenter er en idé.

Kilde: Jyllands-Posten