Brillefri 3D-TV til masserne fra LG

LG Vil gøre brillefri 3D til allemandseje og starter med en 25-tommer-version af deres 3D-Tv.

LG får certificering på det første brilleløse 3D-TV. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

3D-teknologien er ikke helt slået igennem endnu, særligt på grund af de besværlige briller, som komplicerer oplevelsen for forbrugerne. Den brillefrie 3D-løsning vækker nok derfor en del interesse blandt skeptikerne, og koreanske LG er blandt dem, der har gjort det til deres opgave at løfte denne teknologi ud af prototype-stadiet.

Brilleløs 3D til folket

Nu udgiver selskabet et nyt brillefri 3D-TV på 25 tommer, som gerne skulle være markeringen af en videre satsning på brilleløse 3D-TV-er i hele 2012.

Modellen hedder DX2500 og er det første TV, som er blevet officielt certificeret som brilleløst 3D-TV af det globale certificeringsselskab TÜV Rheinland.

Som de fleste tilsvarende modeller benytter TVet sig af den såkaldte 'parallax barrier'-teknologi. Den indebærer begrænsninger, både når det kommer til indsynsvinkel og seer-afstand, men modellen er udstyret, så den kan kompensere for dette.

DX2500 har nemlig et indbygget kamera, som registrerer øjnenes og hovedets bevægelser i realtid og justerer billedet derefter for at give en optimal 3D-effekt hele tiden.

Modellen har også en funktion, der gør det muligt at konvertere 2D til 3D-indhold.

TVet er ude på det koreanske marked nu, og en global lancering vil finde sted tidligt 2012. Prisen vil nok være afgørende for, om LG lykkes med at lokke forbrugerne til, men prisen er dog endnu ukendt.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!


Læs artiklen på Hardware.no
Oversat af Stina Resting