Kampagnesporet: »De begynder at tænke, om Joe Biden i virkeligheden bare er en Trump, der taler pænere«

Mads Fuglede og David Trads zoomer i podcasten »Kampagnesporet« endnu engang ind på de største hændelser i amerikansk politik. I denne uge ser de nærmere på USAs nye forsvarssamarbejde med Australien og England.

Præsident Joe Biden ved FNs 76. generalforsamling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Evelyn Hockstein/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Joe Biden vil hellere samarbejde med Australien og Storbritannien om forsvaret – til stor fortrydelse for de europæiske lande og i særdelshedFrankrig, der føler sig overset og ignoreret i samarbejdet.

»De europæiske allierede begynder at tænke, om Joe Biden i virkeligheden bare er en Trump, der taler pænere,« siger vært David Trads i dagens afsnit.

Lyt til dagens afsnit:

USAs nye sikkerhedspolitiske samarbejde med Storbritannien og Australien har vakt bekymring i EU og i den vestlige forsvarsalliance NATO.

Frygten er, at NATO-alliancen vil miste betydning med USAs afgang fra Afghanistan og med briternes nye koncentration og alliancer i Stillehavet. Både USAs og Storbritanniens sikkerhedspolitiske interesser og tyngdepunkt er flyttet til Asien.

Præsident Joe Biden forklarede i denne uge, at USA ikke ønsker at indgå i nye krige. USA som krigsnation er fortid.

»Hvis USA indgår alliancer med andre, er det så fordi de nuværende alliancer – som for eksempel NATO – er ved at være udhulede?« spørger vært Mads Fuglede i dagens afsnit.

Diskussionen om det nye forsvarssamarbejde kan du høre mere om i dagens program, hvor Mads Fuglede og David Trads også diskuterer Joe Bidens nye varsling om, at USA går en tid i møde uden krig.

Programmet kommer også forbi Steve Bannon, Donald Trumps tidligere rådgiver, der holder sig selv fortsat aktuel med kæmpe podcastsucces.

Lyt til tidligere afsnit: