Wozniacki om gigtsygdom: Det ændrer ikke mit spil

Caroline Wozniacki har brugt den seneste tid på at arbejde med den gigtsygdom, hun fik konstateret sidste år.

Caroline Wozniacki, der her ses under en træning i Melbourne lørdag, regner ikke med, at hendes gigtsygdom får umiddelbar indflydelse på hendes spil under Australian Open. William West/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Melbourne. Den gigtsygdom, som Caroline Wozniacki sidste år annoncerede, at hun led af, kommer ikke til at have indflydelse på hendes spil.

- Nej, svarede den danske tennisstjerne konsekvent, da hun natten til søndag deltog i et pressemøde forud for Australian Open, der starter mandag.

Men danskeren, der er i Melbourne for at forsvare sin historiske sejr i sidste års turnering, har i høj grad justeret på sin forberedelse til den nye sæson.

- Det handler om at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Jeg lytter til min krop.

Derfor er forberedelserne præget af grundige massageforløb, isbade og udstrækning, uddyber Wozniacki, der kan mærke en forskel i sin fysik siden diagnosen.

- Som atlet er man bevidst om ændringer i kroppen. Det er svært at sætte ord på, men jeg kan mærke forskel i forhold til almindelig ømhed, siger hun.

Efter diagnosen er det blevet tydeligt for Wozniacki, at gigtsygdommen måske har spillet en rolle i en længere periode.

- I starten har jeg tænkt, at det nok bare var overtræning. Så det var ikke, før jeg oplevede et stort smerteudbrud, at jeg tænke, at der var noget galt.

- Men ja, i en længere periode, vil jeg sige. Det er svært at sætte en dato på det, siger Caroline Wozniacki.

Flere topspillere har på det seneste måttet kapitulere til fysiske mén. Ved et pressemøde lørdag annoncerede skotske Andy Murray, at en alvorlig hofteskade tvinger ham til snarlig pension.

Og i november trak polske Agnieszka Radwanska sig fra professionel tennis. Hendes krop kunne ikke mere, udtalte hun.

- Du kan ikke gøre noget, når kroppen siger stop. Hun var heldig at kunne stoppe på sine egne præmisser, siger Wozniacki om veninden Radwanskas pension.

Men danskeren kalder Murrays exit for sørgelig. Særligt fordi det netop ikke er med hans gode vilje.

Hendes eget mulige karrierestop kommenterede hun ikke på søndagens pressemøde. Dansk Tennisforbund kunne 7. januar annoncere, at Caroline Wozniacki er udtaget til landsholdsturneringen Fed Cup i Polen, der spilles i februar.

Det er et krav for at kunne deltage i OL i Tokyo 2020, at man har stillet op for det danske landshold i en række kampe.

Foreløbig er fokus dog på Australian Open, hvor danskeren spiller sin første kamp mandag aften lokal tid mod belgiske Alison Van Uytvanck.

Wozniacki er seedet som nummer tre i turneringen.

/ritzau/