'Vino's B-prøve også positiv

Astana-rytteren Alexandre Vinokourovs B-prøve var også positiv, og dermed må kasakheren imødese en lang karantæne fra cykelsport.

Den faldne Tour de France-favorit Alexandre Vinokourovs B-prøve viste lørdag ifølge det franske nyhedsbureau AFP også spor af doping med blod fra en anden person, og dermed må 'Vino' imødese en karantæne på to år fra Den Internationale Cykelunion (UCI).

Det kan betyde afslutningen på karrieren for snart 34-årige Vinokourov, der indledte Tour de France som storfavorit, men som efter et styrt tidligt i løbet faldt langt tilbage i klassementet. Det forhindrede ham dog ikke i at vinde enkeltstarten på 13. etape og senere også 15. etape i Pyrenæerne. I begge tilfælde viste hans A-prøver imidlertid spor af bloddoping.

Tidligere lørdag udsendte Alexandre Vinokourov en pressemeddelelse, hvor han stillede spørgsmålstegn ved de metoder, som blev anvendt af det franske laboratorium, som analyserer dopingprøverne.

- Jeg har altid kørt rent, hævder kasakheren, der nu har hyret den samme amerikanske advokat, der forsøger at redde den ligeledes dopingskandaliserede Tour-vinder fra 2006, Floyd Landis.

/ritzau/