Viborg-kaptajn: Vi ved hvad playoffkampe gør

Playoffkampene om at komme i Superligaen er mentalt meget svære for superligahold, siger Jeppe Grønning.

Træner Steffen Højer måtte se sine Viborg-spillere dele på udebane med Silkeborg IF i topopgøret tirsdag i 1. division. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Silkeborg. Viborg måtte trods en tidlig 2-0-føring tirsdag aften nøjes med et point i topkampen mod Silkeborg, der sluttede 2-2.

Derfor er Viborg med to runder tilbage fortsat toer i 1. division med ét point op til Silkeborg på førstepladsen, der giver direkte oprykning til Superligaen.

Hvis førstepladsen glipper for Viborg, bliver holdet med stor sandsynlighed nummer to eller tre og kan derfor se frem til playoffkampe mod et hold fra Superligaen.

I 2017 var Viborg i den bedste række og i playoffkampe mod FC Helsingør fra 1. division, og over to kampe tabte Viborg og rykkede derfor ud af landets bedste række.

En eventuel playoffkamp er mentalt svær for hold fra den bedste række, siger anfører Jeppe Grønning.

- Kommer vi ud i playoffkampe, ved vi godt, hvad det gør ved et superligahold at spille de kampe, for det har vi selv prøvet, siger Viborg-anføreren.

Jeppe Grønning slår dog fast, at Viborg jagter førstepladsen, og det samme siger træner Steffen Højer.

- Så længe, det overhovedet er muligt, går vi efter at blive nummer ét. Bliver vi nummer to eller tre, må vi tage den derfra, siger Steffen Højer.

I de seneste to sæsoner har der været i alt fire playoffopgør mellem hold fra Superligaen og 1. divisionshold, og tre ud af fire gange har 1. divisionsholdet vundet.

Det overrasker ikke Steffen Højer.

- Det kommer ikke bag på mig, at flere superligahold er faldet i de her playoffkampe.

- Når et hold, der har vundet relativt meget, møder et hold, der har tabt rigtig meget, så fylder det mentale utrolig meget, siger Viborg-træneren.

Andenpladsen i 1. division møder vinderen af Hobro mod Vejle, mens tredjepladsen dyster mod taberen af Vendsyssel FF og AC Horsens.

/ritzau/