Snowboardfænomen knuser al modstand og tager VM-guld

Amerikanske Chloe Kim er bare 18 år, men har allerede vundet OL- og VM-guld på sit snowboard.

Snowboarderen Chloe Kim (i midten) føjede VM-guld til sit allerede imponerende cv. Tom Pennington/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Supertalentet Chloe Kim er ikke en døgnflue.

Det beviste den 18-årige snowboarder igen sent fredag aften dansk tid, da hun vandt sin første guldmedalje ved et VM i kvindernes halfpipe.

Dermed har amerikaneren allerede vundet både VM- og OL-guld, efter at hun i 2018 skaffede gyldent metal til USA i samme disciplin ved vinterlegene i Pyeongchang.

Chloe Kim var på hjemmebane i Utah, hvor VM i snowboard afholdes. I sit første gennemløb scorede teenageren 93,50 point.

Det var nok til en suveræn sejr, eftersom Xuetong Cai fra Kina blot blev noteret for 84 point i sit bedste løb. Maddie Mastro fra USA blev treer med 82 point.

»Det er helt vildt. Det er sygt,« siger Chloe Kim.

Dårligt vejr havde spoleret træningen i dagene op til løbet. Forudsætningerne for succes var derfor langtfra optimale for Kim og de andre snowboardere.

»Jeg lavede ingen fejl i mit første gennemløb. Jeg var helt oppe at køre. Jeg var virkelig nervøs, for det var den første gode dag, vi har haft,« siger hun.

Hos mændene var det australieren Scotty James, der jublede over guld i halfpipe. Han vandt foran Yuto Totsuka fra Japan og Patrick Burgener fra Schweiz.

/ritzau/AP