Sejr i Hobro øger selvtilliden i AaB

Sportsdirektør og cheftræner i AaB vurderer, at sejren på 1-0 over Hobro er et skridt i den rigtige retning.

AaB vandt søndag aften 1-0 ude over Hobro IK i det nordjyske lokalopgør i Alka Superligaen.

Det var AaBs første sejr på udebane i ligaen siden februar måned.

Derfor var sportsdirektør Allan Gaarde og cheftræner Morten Wieghorst naturligt glade for de tre point, der bragte AaB op på ottendepladsen i ligaen med 19 point.

Omvendt var der ikke udelt tilfredshed med spillet, der stadig mangler en hel del for at leve op til forventningerne i det nordjyske.

- Vi vidste godt, at kampen ikke ville blive en teknisk flot kamp, men når spillerne leverer en god indsats, er det dejligt, at de får noget ud af det, siger Allan Gaarde.

Han vurderer, at sejren over Hobro kan blive en trædesten for AaB videre i sæsonen.

- Imod Hobro var det en helstøbt indsats. Vi ved godt, at de smukke kampe kommer i takt med, at vi får noget selvtillid, siger sportsdirektøren om sejren.

- Vi skal bygge et nyt hold op, og der har vi brug for nogle succesoplevelser for at få noget tro på os selv og på holdet. Vores mål er, at vi i fremtiden skal spille underholdende og teknisk flot fodbold, men der er mange skridt på vejen, siger Allan Gaarde.

En plads i mesterskabsslutspillet er stadig sæsonens mål, fastslår sportsdirektøren.

- AaB kan aldrig være tilfreds med mindre. Vi ved godt, at vi stadig er i en udviklingsfase. Alle kampe er tætte, og der er ikke nogen hold, der er markant bedre eller dårligere end andre.

- Det kan godt være, at det er os, der ender med ikke at være med blandt de seks bedste. Omvendt kan det også sagtens være os, der ender med at være glade for en plads i mesterskabsslutspillet, siger Gaarde.

Han bakkes op af cheftræner Morten Wieghorst, der roser sine spillere for at fighte hårdt for sejren.

- Vi holdt dem fra at score, og vi holdt dem stort set fra chancer på en svær udebane. Vi burde have scoret flere mål, men sejren her er forhåbentligt bare den første af flere sejre på udebane siger cheftræneren.

I næste runde møder AaB hjemme i Aalborg FC Midtjylland.

/ritzau/