Nibali tager sin første sejr i Milano-Sanremo

Milano-Sanremo, årets første klassiker blev afviklet lørdag, og det blev en dramatisk og flot afslutning.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: DARIO BELINGHERI

Klassikeren Milano-Sanremo fik italiensk vinder.

Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) kørte lørdag fra alt og alle, da der var lidt stilstand blandt de øvrige favoritter med seks kilometer til mål.

Nibali fik skabt sig et hul, og ingen af favoritholdene tog ansvar og brugte de fornødne kræfter på at køre italieneren ind.

Det betød, at Nibali hurtigt kunne oparbejde et solidt forspring på 20 sekunder, og det var nok til at tage sejren.

Det var første gang i karrieren, at Nibali vandt Milano-Sanremo. Tidligere i karrieren har Nibali vundet blandt andet Tour de France i 2014.

Få meter efter Nibali hamrede den australske sprinter Caleb Ewan (Mitchelton-Scott) i pedalerne og kom ind på andenpladsen. Treer blev franskmanden Arnaud Demare (FDJ).

Nibali kunne dog strække armene i vejret og stoppe med at træde på de sidste meter, da sprinterholdene havde forregnet sig.

Med danske briller var der især håb om, at Magnus Cort (Astana) og Matti Breschel (EF-Drapac) kunne være med til slut. Og det kunne begge danskere.

Cort blev nummer otte, mens Breschel endte fire placeringer længere nede.

Rytterne skulle tilbagelægge 291 kilometer, og der var et par stejle bakker, som betød, at flere af de tungeste sprintere ikke kunne være med i afslutningen.

Sprinteren Mark Cavendish (Dimension Data) var faktisk med, men styrtede omkring ti kilometer før mål, og det så voldsomt og dramatisk ud.

Briten slog en koldbøtte i luften, inden han landede på asfalten. Umiddelbart så landingen dog ikke så slem ud, som man kunne frygte, når sådan noget sker.

Endnu er der ikke kommet meldinger om, hvor slemt Cavendish har slået sig.