Michael Laudrup scorer nyt tv-job

Foto: Claus Fisker

Michael Laudrup har tv-kloget sig på Champions League i den forgangne sæson – nu vender han tilbage på skærmen med mere af det ypperste fodbold: EM.

Den tidligere landsholdspiller skal være ekspert for TV 2 under det forestående slutrunde i fodbold, der begynder på fredag. Det skriver tv-stationen selv.

»Jeg glæder mig rigtig meget til EM-slutrunden og til at analysere for TV 2s seere og brugere. Det er de største fodboldnationer og de største spillere, der er samlet her - og så var det jo netop i Frankrig, hele det danske eventyr startede tilbage ved EM i 1984,« siger Michael Laudrup.

Selvfølgelig med henvisning til EM i 1984, hvor han og det danske landshold for alvor brød igennem med champagnefodbold i 80erne.

I løbet af efteråret og foråret har Michael Laudrup arbejdet for TV3 Sport, hvor han blandt andet har været i studiet og i ekspertkommentator-sædet til Champions League og Primera Division.

Under EM i fodbold vil han befinde sig i Frankrig og rapportere om begivenhederne som udsendt i værtslandet.

»Zlatan, Ronaldo, Bale, Griezmann, Iniesta - jeg skal på nærmeste hold følge disse fodboldpersonligheder. Navne, som vi kender, men der dukker også masser af nye navne op i så stor en turnering. Dem ser jeg frem til at følge for TV 2,« siger Michael Laudrup.

Dermed bliver han en direkte konkurrent med sin bror, Brian Laudrup, der er en del af DRs EM-dækning - han er lånt ud af Discovery. De to fodboldbrødre skal dermed konkurrere med hinanden om at lave det bedste slutrunde-produkt på dansk tv.

Hos TV 2 ser EM-værten Morten Ankerdal frem til at arbejde sammen med Michael Laudrup.

»Det, der er så fantastisk med Michael som ekspert er, at han har holdninger. Han har altid nogle betragtninger, der gør, at man lige reflekterer. Selvfølgelig også med det i mente, at han har haft den karriere som han har,« siger Morten Ankerdal til TV 2.

TV 2 ’låner’ også andre fodboldnavne fra TV3 Sport. Også Jesper Grønkjær, Carsten Werge og Per Frimann vil være en del af TV 2s EM-dækning.