Laudrup hædret igen i Qatar

Michael Laudrup er træner i Qatar hos klubben Lekhwiya Sport Club Fold sammen
Læs mere

Det vakte løftede øjenbryn verden over, da Michael Laudrup forlod Europa til fordel for qatariske Lekhwiya SC på en etårig kontrakt.

Men skyggen af foragelse over et job i diktaturet og skudsmål om fokus på lønposen frem for trænerambitionerne har den danske fodboldmaestro samlet et stærkt og velkørende mandskab i Lekhwiya SC, der lige nu tordner mod mesterskabet i Qatar Stars League.

Det sikrede kort før påske Michael Laudrup hæderen som månedens manager i marts. Det var tredje gang, den tidligere Swansea-manager fik den ærefulde titel som månedens manager, siden han startede arbejdet i Qatar i sommer.

Den seneste hæder kommer efter en marts måned, der bød på 10 ud af 12 mulige point i ligaen. Det har givet Lekhwiya SC matchbold. Faktisk kunne de allerede i weekenden have vundet mesterskabet, men snublede mod Al Shahaniya.

Med blot to kampe tilbage har Michael Laudrups klub dog stadig fem points forspring til forfølgeren Al Sadd, og dermed kan Michael Laudrup og klubformand Sheikh Abdullah bin Nasser Al Thani lade de dyre dråber flyde med en sejr i søndagens hjemmekamp mod Al Ahly.

Kikser det, venter der endnu en mulighed fire dage senere mod Al Sailiya. Hvis ikke Al Sadd allerede har spillet guldet i hænderne på Laudrup ved ikke at vinde deres sidste kampe.

Det er særligt Michael Laudrups arbejde med at få Lekhwiya SC til at dominere kampene, der høster ros i Mellemøsten. I begrundelsen for Laudrups managerhæder i marts lægges der vægt på, at klubben i marts måned har været i boldbessidelse i 53,8 procent af kampene med 428 boldberøringer i gennemsnit.

Det er dog ikke kun i ligaen, at Laudrup kæmper for triumf. Også i den asiatiske Champions League, som Qatar Stars League er en del af, er Lekhwiya stadig med. Klubben deltager i gruppespillet, hvor den lige nu indtager tredjepladsen i gruppe A. De to bedste hold går videre til 1/8-finalen. Onsdag gælder det uzbesiske Bunyodkor på hjemmebane.

Michael Laudrup har travlt inden kontraktudløb til sommer. Men kan meget vel ende som en (endnu mere) forgyldt dansker i diktaturet. Og måske som dansk landstræner efter Morten Olsens afsked i 2016.