FCK leder efter forstærkninger i venstre side

FCK mener, at holdet i øjeblikket tipper til højre. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omgivelser kalder på centrale forstærkninger, men FC København kigger på nye folk til venstresidenDet lignede på alle tænkelige måder ’det gamle FCK-hold, der søndag løb på banen til sæsonpremieren i Aalborg. De 11 startere var lig med 11 gammelkendte ansigter fra sidste år. Ikke et eneste nyindkøb var at spotte blandt Ariël Jacobs udvalgte.

De har da også været få - nyindkøbene. Blot svenske Olof Mellberg og tyske Marvin Pourié har i løbet af sommeren trykket sportsdirektør Carsten V. Jensen i hånden som tegn på en underskrevet kontrakt med de danske mestre.

En midterforsvarer og en frontangriber. Imens råbes der fra omgivelserne fortsat på en stor frontløber som erstatning for Andreas Cornelius og ikke mindst en central midtbanespiller, der kan splitte et forsvar ad.

Vi er mange, der taler om, at FCK har hårdt brug for en dynamisk midtbanespiller med offensive kvaliteter. Er du enig i, at du mangler den spiller?

- Det holder jeg internt, svarer FCKs cheftræner, Ariël Jacobs, med et finurligt smil og sender på den måde bamsen videre til Carsten V. Jensen.

- I princippet er vi altid på udkig på alle positioner for at se, hvad der er derude. Men lige nu tipper balancen på holdet mod højre. Vi mangler lidt til venstre. Det har vi fokus på. Men ud over den meget specifikke fokus på positionerne til venstre, ser vi selvfølgelig generelt på, hvordan vi kan forbedre os. Men vi kigger ikke specifikt på en central position, lyder det, da sportsdirektøren samler den op

To gange Thomas, Kristensen og Delaney, der spillede de centrale midtbanepositioner i søndagens nederlag til et dynamisk AaB-hold, behøver derfor umiddelbart ikke se sig frygtsomt over skulderen. Men det er der andre, der hellere må.

- Vi er altid derude (på transfermarkedet, red.), og vi arbejder altid på at forstærke os. Men det kræver, at der er spillere tilgængelige og inden for rammerne af, hvad der kan lade sig gøre, lyder det fra Carsten V. Jensen.

- Vi vil meget gerne have spillere, som går direkte ind i startopstillingen og hæver niveauet. Det er idéen hver eneste gang. Vi vil have spillere, som enten nu og her eller på sigt kommer i startelleveren. Vi arbejder ikke på at sikre os spillere, som bare skal fylde på. Det kan godt være, der skal lidt tilvænningstid til, men målet er, at vores indkøb skal i startopstillingen, fortsætter sportsdirektøren