Danskerklub udelukkes fra europæisk fodbold i tre år

FC Twente har solgt retten til at tage beslutninger om spillersalg til eksterne investorer, og det er ulovligt

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enschede: Den hollandske fodboldklub FC Twente, der har danske Joachim Andersen i truppen, er tirsdag blevet udelukket fra at deltage i europæiske turneringer de kommende tre sæsoner.

Det er Det Hollandske Fodboldforbund (KNVB), der straffer Twente, fordi klubben angiveligt har taget imod en økonomisk indsprøjtning på cirka 37 millioner kroner fra investorer, der til gengæld fik retten til at tage beslutninger om eventuelle spillersalg af syv spillere.

Og det strider mod internationale fodboldregler at lade eksterne investorer bestemme, hvornår en spiller eventuelt skal sælges eller ej.

Derfor burde Twente heller ikke have deltaget i sidste sæsons udgave af Europa League, hvor holdet blev slået ud i kvalifikationsrunden inden gruppespillet.

- Baggrunden for straffen er, at Twente uretmæssigt har modtaget en europæisk licens og deltog i Europa League i 2014/2015-sæsonen. Den opnåede licens er baseret på ufuldstændige og unøjagtige oplysninger, lyder det i en erklæring fra KNVB.

Twente ligger aktuelt nummer 16 ud af 18 hold og har derfor langt op til en europæisk placering. Klubben kan dog glæde sig over, at straffen ikke blev hårdere.

Ifølge Reuters har der været spekuleret i, at klubben muligvis ville miste licensen til at spille professionel fodbold i det hollandske ligasystem.

/ritzau/