CSC forundret over kovending

De professionelle cykelholds sammenslutning, AIGCP, lukkede torsdag aften Team Discovery tilbage i varmen. Det vækker forundring hos Team CSC.

Det professionelle danske cykelhold Team CSC er forundret. Torsdag aften valgte de professionelle cykelholds sammenslutning, AIGCP, at stemme mod en udelukkelse af amerikanske Team Discovery Channel på trods af holdets ansættelse af den dopingmistænkte rytter Ivan Basso. Udelukkelsen blev nedstemt med stemmerne otte-syv af de fremmødte hold.

Det sker blot en måned efter, at samme sammenslutning bortset fra et hold samstemmende smed det amerikanske mandskab på porten.

- Der er intet sket, siden der sidste møde, så vi er da noget forundrede over, hvorfor der pludselig er kommet denne kovending, siger CSC's pressechef Brian Nygaard.

Sammen med CSC stemte T-Mobile, Gerolsteiner og fire franske mandskaber for en udelukkelse af Lance Armstrongs tidligere hold.

- Fuldstændig at udelukke dem, det er der jo ingen, der kan være tjent med på lang sigt. Derfor ville vi gerne have, at man kunne være kommet til en kompromisløsning, hvor Discovery fik chancen for at vise, at de stadig var seriøse omkring det at være en del af cykelsporten, siger han, men ønsker ikke at kommentere, hvad der ligger til grund for den pludselige holdningsændring hos flere af mandskaberne.

/ritzau/