Clerc bad Astana trække sig

Det var Tour de France-organisationens præsident Patrice Clerc, der bad Astana trække sig fra Touren efter Alexandre Vinokourovs positive prøve.

Hviledag blev der ikke meget af tirsdag. For selv om rytterne holdt fri, var der mere end normal hektisk aktivitet dagen igennem i Tour de France-pressecentret. Den den ene bombe sprang efter den anden i Palais Beaumont i Pau, hvor Tour de France-organisatorerne Amary Sports organisationa (ASO) præsident Patrice Clerc kom med et statement kort før klokken 19.00.

- Astanas manager Marc Biver fortalte mig, at Alexandre Vinokourov var testet positiv i en blodtest efter enkeltstarten i Albi. Jeg bad Biver om, at Astana trak sig fra Touren, og Biver accepterede, sagde Patrice Clerc.

Præsidenten blev spurgt, om ASO på baggrund af Vinokourovs positive test og mistankerne mod Michael Rasmussen har overvejet at stoppe Tour de France.

- Den tanke har aldrig strejfet mig. Vi har startet en kamp mod doping, og den fortsætter vi. Det har aldrig været et spørgsmål, om vi skulle stoppe, sagde Clerc./ritzau/