City tabte terræn, da Mourinho lavede en straffeekspedition

Citys elegante spanier David Silva glider af på Muhamed Besic (th) i lørdagens opgør på Goodison Park. 
Læs mere
Fold sammen

Kriseramte Everton fik fortjent point efter 1-1 mod topholdet Manchester City, der måtte se titelrivalerne fra Chelsea få fuldt udbytte i opgøret mod Newcastle.

Når Manchester City for alvor folder sig ud, skal man stå tidligt op for at matche det arabisk ejede superhold. Men når de lyseblå har en dag, hvor man må iføre sig arbejdstøjet og være sikker på at skulle til vask efterfølgende, er det regerende mesterhold en anderledes medgørlig affære.

På papiret så det ellers overkommeligt ud med et visit i Goodison Park og et formsvagt Everton-hold, hvor manager Roberto Martinez har haft svært ved at forløse Liverpool-klubbens dyder til en mere sexet form for fodbold.

Det lykkedes heller ikke i lørdagens opgør. Everton og Martinez er fremdeles uden sejr i syv kampe, men 1-1 mod Manchester City var trods alt et opløftende resultat med tanke på, at hjemmeholdet var kommet bagud på Fernandinhos mål med godt et kvarter tilbage.

Det lugtede unægteligt af en pligtsejr til City, som måtte undvære general Yaya Touré på grund af de afrikanske mesterskaber og samtidig stadig ikke har en kapacitet som Agüero i fulde omdrejninger.

Med David Silva som kuglestøber er man aldrig helt tabt og det var da også den lille spanier, der  havde næstsidste fod på bolden efter tumult i Evertons bageste geled.

Fernandinho fik med issen drejet bolden i mål, og så var den arrigt agerende Martinez i kamp med tiden for at hente et tiltrængt point.

Det skulle komme kort efter, da Naismith nåede højest i en hovedstødsduel, hvor landsholdsmålmand Joe Hart endnu en gang spillede en uheldig rolle ved at komme på mellemhånd.

Med 1-1 på tavlen forsøgte City sig med en sidste offensiv, men uden at komme nærmere et vindende mål. Faktisk havde Everton nok de største muligheder set over resten af den underholdende kamp, og selv om det ikke blev den sejr, Roberto Martinez havde prædiket ville markere et vendepunkt for den blåblusede Liverpool-klub, var det nok til at tæmme de mest kritiske røster for en stund.

Titelrivalerne fra Chelsea skulle rejse sig efter 5-3 blamagen mod Tottenham og José Mourinho havde reageret ved at sætte målmand Thibaut Courtois på bænken sammen med Gary Cahill.

Et Newcastle-mandskab hårdt ramt af både skader og afbud i anledning af African Nations Cup var dog en overraskende ufordøjelig mundfuld for Chelsea, der i de første 345 minutter havde rigeligt at se til. Det fysiske overtag manifesterede sig dog efter Oscars føringsmål lige før halvlegsfløjtet, så Chelsea kunne fortjent trække sig ud af opgøret med en 2-0-sejr. Diego Costa kom på tavlen med sit 15. ligamål.

I bundstriden sørgede Kasper Schmeichels Leicester for at følge op på en opadgående formkurve med en vigtig sejr over Jores Okores Aston Villa, der hastigt nærmer sig en lidet prestigefuld titel som alle tiders kedeligste og mest målforlegne mandskab.

Aston Villa har scoret et mål i de seneste seks Premier League kampe og er mindst scorende klub blandt de 92 ligahold. Et godt bud må være, at manager Paul Lambert må ud at hente en mand med mål i støvlerne, inden januarudsalget er omme.