Chelseas manager er under stort pres før Liga Cup-finale

Maurizio Sarris sæde er efter en sløj periode så varmt, at han kan være fortid i Chelsea efter søndagens kamp.

Maurizio Sarri blev hentet til Chelsea sidste sommer efter en succesfuld tid i Napoli, hvor han var træner i tre år. Forinden var han i Empoli i lige så lang tid. Siden 1990 har Sarri i alt været træner for 18 italienske klubber. David Klein/Reuters Fold sammen
Læs mere

Når Chelsea søndag spiller om Liga Cup-trofæet mod Manchester City i finalen på Wembley, står Maurizio Sarri fortsat i spidsen som manager for London-klubben.

Spørgsmålet er bare, hvor længe det varer ved.

Den 60-årige napolitaner befinder sig kun godt et halvt år efter sin tiltræden i en situation, hvor han på grund af svigtende resultater snart kan være fortid.

Det mener Discoverys fodboldekspert Mikkel Bischoff.

- Han er presset. Læser man vurderinger fra folk med insiderviden, så har han kun et par kampe til at redde sit job, siger han.

Blamager i Premier League som nederlagene på 0-4 og 0-6 til henholdsvis Bournemouth og Manchester City har fået Chelseas fans til at kræve italienerens afgang.

Dertil har holdet inden for en måned tabt lokalopgøret til Arsenal i ligaen, og i sidste uge blev man elimineret hjemme i FA Cuppen efter en blodfattig indsats mod Manchester United.

- Sarri virker som "dead man walking". Der er mange måder at tabe kampe på, og alle kan tabe stort til City, men det er ikke alle, der kan tabe med 0-4 til Bournemouth. Det var Sarris værste resultat.

- Tilskuerne har vendt sig meget imod ham. Jeg har ikke oplevet så mange mishagsytringer, siden Rafael Benitez var manager der (2012-13, red.), siger Mikkel Bischoff.

Reaktionerne fra lægterne er heller ikke gået Sarris næse forbi.

- Jeg forstår godt fansenes frustrationer, fordi de er vant til at vinde, og nu er vi i problemer, siger Sarri ifølge BBC.

Den tidligere så succesfulde Napoli-træner har også måttet forholde sig til sin jobsituation.

- Jeg er nødt til at arbejde ud fra, at jeg er Chelsea-manager længe endnu. Jeg kan ikke arbejde på andre måder.

- Vi er nødt til at gå ud og vinde tre-fire kampe i træk. Gode præstationer og resultater er den eneste vej ud, lyder det fra Sarri.

Finalen begynder klokken 17.30 dansk tid.

/ritzau/