Belgier vinder dramatisk etape i Vueltaen

Belgiske Jonas Van Genechten tog en stor sejr, da han vandt hektisk finale på 7. etape i Vuelta a Espana.

Luis León Sanchez (tv) kæmpede for succes på 7. etape i Vuelta a Espana. (Arkivfoto). Scanpix/Jaime Reina Fold sammen
Læs mere

Puebla de Sanabria. Der blev talt sekunder for alle pengene, da 7. etape i Vuelta a España blev afgjort fredag.

Afslutningen blev særdeles nervepirrende, da Luis León Sanchez (Astana) og Simon Clarke (Cannondale) lå i et udbrud og sled i det for at holde feltet væk på de sidste kilometer frem mod mål.

Det var et spørgsmål om sekunder, og de to udbrydere blev akkurat hentet få meter før målstregen, hvor der også var et styrt i feltet.

Det hele endte med, at den belgiske rytter Jonas Van Genechten (IAM Cycling) var først over stregen på en varm og hård dag.

Jonas Vangenechten slog Daniele Bennati (Tinkoff) og Alejandro Valverde (Movistar) i spurten.

Darwin Atapuma (BMC) fører fortsat i den samlede stilling foran Valverde og Chris Froome (Sky)

Styrtet i feltet kom med godt 500 meter igen i et sving, og det gik blandt andet ud over Alberto Contador (Tinkoff). Ifølge TV2 Sport mistede Contador en del hud, og han kørte med holdets bus tilbage til hotellet, hvor han skal tilses af holdets læger.

Alberto Contador ligger i den samlede stilling nummer 12 og har 1 minut og 52 sekunder op til Atapuma. BMC-holdets Samuel Sanchez var også involveret i styrtet.

Etapen bød på 158,5 kilometer fra Maceda til Puebla de Sanabria, og der var igen tale om en kuperet omgang med flere stigninger i den spanske varme.

Etapen blev et farvel til flere ryttere herunder Michal Kwiatkowski (Sky), der udgik med rygproblemer ifølge holdets oplysninger undervejs på etapen.

Et udbrud var afsted længe. Med 116 kilometer igen have de oparbejdet et forspring på fire minutter, som 62 kilometer fra mål var barberet ned til omkring to minutter.

Astana satte sig frem i feltet for at køre udbruddet ind, og det lykkedes efter hårdt arbejde med 42 kilometer igen.

Astana lavede et stort arbejde for holdets rytter Luis León Sanchez og dennes muligheder for at vinde etapen.

Med 30 kilometer igen stak Astanas Dario Cataldo på en stigning og kort efter kørte netop Luis León Sanchez op til holdkammeraten. De to dannede en gruppe med Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step), Simon Clarke (Cannondale) og Luis Ángel Maté Mardones frem mod toppen af stigningen 18 kilometer fra mål.

Sanchez-gruppen havde 28 sekunder til feltet med 16 kilometer igen, men da det fladede ud, så det sort ud for gruppen. Sanchez og Simon Clarke nægtede dog at give sig, og de to havde 18 sekunder ned til feltet med fire kilometer til mål.

Herefter fulgte en dramatisk jagt på de to ryttere, som blev kørt ind kort før mål, hvor Jonas Van Genechten viste sig stærkest i spurten.

/ritzau/