Pik, patter og parodier

Hvor gammel er det lige, han er? Andreas Bos soloshow dyrker den platte numsehumor.

Andreas Bos soloshow er ikke for de fintfølende, mener Berlingskes anmelder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde

Andreas Bo kommer sejlende ind på den bølge af succes, der har gjort ham til et stort navn i dansk teaters afdeling for spøg og skæmt. Med et gennembrud som manden med de tusind ansigter og stemmer, der matcher. Årets komiker på TV2 Zulu, TV-prisen med under armen.

Nu har han chancen for at få hele Danmark i tale på egne præmisser med det soloshow, der skal land og rige rundt helt ind i 2013. Og hvad er det så, den 45-årige komiker benytter taletiden til? Ikke meget andet end platsjofel lokumshumor og glæden ved at sige frække ting, halvrablende afleveret med et svedent grin i gummiansigtet. Med risiko for at lyde som en humørforladt spielverderber. Men har midaldrende Andreas Bo virkelig ikke andet med i bagagen end lysten til at bevæge sig i de nedre regioner - kun afbrudt af den håbefulde popsangerinde Anja Akselbo?

Som når han i første sæt daler ned gennem årtiernes lag af komikere, som han lader gengive Casper Christensens historie om tage Jarlens datter i toeren. Når han senere grafisk skildrer et samleje med en fan fra Randers, agerer tyrkisk rengøringsdame, for hvem det kilder i tissekonen eller en hel dansk James Bond-indspilning til at føre Ole Henriksen frem som liderlig cremebøsse. Undervejs når han at tømme kontoen for de parodier, vi ved, han kan, uden at have noget at bruge dem til: Fra Møllehave over Ole Thestrup til - mest træffende - hele Linje 3.

Læg dertil en masse, som han ikke rigtig kan. For er indsatserne egentlig præcise nok? Hvorfor taler flere af dem fynsk? Først til sidst tager han afsæt i sin egen skilsmisse fra konen, der skred med hans kammerat. Her er kimen til noget personligt. Alt for sent. »Jeg håber virkelig showet gi’r noget fisse,« synger Andreas Bo til sidst. Held og lykke.

Hvad: »Andreas Bo - Plagiat«

Hvem: Tekster Vase & Fuglsang, Christina Sederqvist, Andreas Bo Pedersen m.fl. Iscenesættelse: Heinrich Christensen. Scenografi: Helel Damgaard.

Hvor: Bremen til 3. oktober. Herefter turne i hele landet